Glemte Fakta på ”Christ at the Checkpoint”

Fra Israeltoday.co.il/
7. marts 2012.

Vi deltager i ”Christ at the Checkpoint” i denne uge for at kunne bringe en førstehånds-rapport i vort kommende magasin fra denne konference, der tager sigte på Kristen-Zionisme og dens teologi om Landløfterne. I de kommende dage vil vi bringe nogle interessante nyheder på vor hjemmeside for at lade læserne vide, hvad der foregår.

På konferencens første hele dag blev deltagerne præpareret med et noget bizart foredrag af den berømte Amerikansk prædikant, Joel Hunter, så vel som af flere Palæstinensiske præster og kristne figurer.

Vi vil forsøge at bringe nogle direkte citater senere, men syntes det var lærerigt at bemærke et par manglende fakta, hvis fravær i programmet har sat tonen for konferencen:

1. Kristen Zionisme bliver mere eller mindre præsenteret som grebet lige ud af luften. Det faktum, at den er baseret på faktiske Skrifter og Guddommelige løfter, blev ikke nævnt af ret mange talere, og de, der vedkender sig disse passager, stempler de Kristne Zionister som idioter, når de tager dem bogstaveligt. I stedet for at påpege, at nogle Kristne Zionister undertiden kan være for emsige og sårende over for Araberne, bliver alle Bibelske synspunkt afskrevet som vrøvl.

2. Sikkerhedsmuren på den nordlige side af Betlehem omtales, som om den har været en deprimerende livsbetingelse i evigheder. I virkeligheden er denne barriere mindre end 10 år gammel, og blev kun meget modvilligt bygget af Israel som svar på uophørlige terrorangreb mod Jøder i det nærtliggende Jerusalem.

3. Hvis Palæstinenserne virkelig ønsker en selvstændig stat, har de brug for at få hold på begreberne: grænse og grænseovergange. Betlehem’s sikkerhedskontrol (checkpoint) præsenteres som en slags fængselsmiljø, men sandheden er, at den ikke er anderledes end de barrierer og sikkerheds-kontroller, der opdeler mange andre lande rundt om i verden. Faktisk er den ikke så slemt som andre grænse-checkpoints i tæt befolkede områder.

4. Israel præsenteres som en nation, der vilkårligt pålægger Palæstinenserne uretfærdige betingelser. Det faktum, at alle Israelske sikkerhedsforanstaltninger er blevet gennemført på baggrund af Palæstinensiske terror-aggressioner, er ikke blevet nævnt. Og det faktum, at der for 10 år siden - før den sidste Intifada - var langt færre soldater rundt omkring, og at det var muligt at bevæge sig langt mere frit, ignoreres.

5. Mange talere fordømmer, at de bliver stemplet som anti-Semitiske, blot fordi de ikke støtter en Zionistisk læsning af Skriften; men de er hurtige til at stemple de Kristne, som ikke støtter den Palæstinensiske nationalistiske dagsorden, som Araber-hadere.