Rapport: Irans Revolutionsgarde forbereder sig på krig.

11. december 2011.

Ifølge en rapport i det britiske Telegraph har Irans Revolutionsgarde hævet sit operationelle beredskab og forbereder sig på krig. Det fremgik af rapporten, at en ordre fra general Mohammed Ali Jaafari, chefen for vagterne, har indledt forberedelser til potentielle eksterne og skjulte angreb.

Embedsmænd i vestlige efterretningstjenester fortalte Telegraph, at Den islamiske Republik havde indledt planer om at sprede langtrækkende missiler, kraftige sprængstoffer, artilleri og vagtenheder til vigtige forsvarspositioner.

Ifølge embedsmændene blev ordren givet som svar på det stigende internationale pres på Irans atomprogram. De tilføjede, at forberedelserne til en konfrontation har taget fart efter Det Internationale Atomenergiagenturs (IAEA) rapport i sidste måned, der frembragte bevis for, at Iran aktivt arbejdede på at producere atomvåben.

De seneste eksplosioner har øget den voksende følelse af paranoia i Iran med regimets frygt for, at de vil blive målet for et militært overraskelsesangreb fra Israel eller USA, sagde Telegraph,

Ayatollah Ali Khamenei, Irans åndelige leder, udstedte et direktiv til lederne af alle landets militære efterretnings- og sikkerhedsorganisationer om at træffe alle nødvendige foranstaltninger for at beskytte regimet, stod der i rapporten.

General Jaafari reagerede på dette direktiv ved at beordre Revolutionsgardens enheder til at omfordele Irans arsenal af langtrækkende Shahab-missiler til hemmelige steder i landet, hvor de vil være i sikkerhed for fjendtlige angreb og kunne bruges til at lancere gengældelsesangreb, sagde embedsmændene.

Hertil kommer, at det iranske luftvåben har dannet en række “hurtige reaktionsenheder,” som har foretaget omfattende øvelser for at øve sig på at gengælde et fjendtligt luftangreb.

I mellemtiden sagde en højtstående embedsmand i det amerikanske udenrigsministerium, Robert Einhorn, i mandags, at der er behov for hurtigst muligt at afskære Iran fra hovedkulds at haste mod nuklear teknologi.

Einhorn, der er en højtstående rådgiver for ikke-sprednings- og våbenkontrol, fortalte reportere, at "situationen i Iran er blevet mere og mere bekymrende. Tidshorisonten for deres atomprogram er blevet kortere, så det er vigtigt, at vi tager disse stærke skridt på et akut grundlag."

Einhorns erklæring er formentlig den hårdeste, der endnu er fremkommet fra Obama-administrationen om det iranske spørgsmål.

Kirsten Genach 11. december 2011.
SupportIsrael.net/