Hamas har en mektig "konkurrent" i Gaza.

Fra Ordetogisrael.no/
8. november 2011.

Medvirkende til at Hamas stadig uttaler at de er imot en fredsavtale med Israel, finner vi i den ekstreme terrororganisasjonen Islamsk Jihad. Denne gruppen består av mer enn 8000 soldater, som er støttet av Iran og er "klar for martyrium og seier" over jødene.

Terroristorganisasjonen Hamas, som styrer Gaza med jernhånd, har likevel ikke kontroll over terroristorganisasjonen Islamsk Jihad. Sistnevnte gruppe på over 8.000 godt trente og vepnede soldater, får sterk støtte og opplæring i Iran. De er sterkt preget av ekstrem islamsk fundamentalisme, og flere av rakettene mot Israel har vært skutt in over Israel av dem.

"Vi er veldig stolte og beæret over å si at den islamske republikken Iran gir oss støtte og hjelp," sier Abu Ahmed, talsmann for Islamsk Jihad al-Qudsbrigadene til nyhetsbyrået Reuters i et sjeldent intervju. Han benektet at deres våpen kommer fra Iran, og nektet også å kommentere om deres soldater har blitt opplært i Iran. Israelsk etterretning har tidligere sagt at Hamas og andre terrorister ofte reiser til Iran, hvor Revolusjonsgarden gir dem militær opptrening. "Det jeg vil si, er at vi har all rett til å vende oss til enhver kilde for å få hjelp," sa Abu Ahmed. Han fortalte at det var "stor pågang for å bli med i organisasjonen, men vi er kun ute etter kvalitetsmennesker og ikke kvantitet."

Angående Israels vellykkede raid mot Islamsk Jihadterrorister i forrige uke, hvor flere fra gruppen ble drept, sa Abu Ahmed: "Det er en god følelse å være under israelsk droneangrep. Når vi går til motstand, velger vi enten martyrium eller seier. Martyriet er mer ønskelig for oss." Abu Ahmed skrøt av en avansert bærerakett som ble vist på en video i forrige uke, som Islamsk Jihad avfyrte flere av inn i Israel fra en pick-uptruck. Israelske militære tjenestemenn tror at nevnte video kan ha blitt tatt opp i et annet område enn Gaza, muligens i Libanon eller Iran.