PA meddeler UNESCO, at Døde Havet er en arabisk 'kulturarv'.

7. november 2011.

Det Palæstinensiske Selvstyre (PA) har til hensigt at bruge sit nye UNESCO medlemskab til at gøre krav på Det Døde Hav som "kulturarv." De benytter også de "Nye Syv Vidundere" til at kræve en del af det "laveste punkt på jorden."

Betlehem, Hebron og andre gamle jødiske steder i Judæa og Samaria er også på Selvstyrets liste for PA’s kulturarv.

PA’s antik- og kultur- tjenestemand, Hamdan Taha, sagde, at PA’s ikke-medlems status stod bag Unesco’s afvisning om anmodningen sidste år om at erklære Fødselskirken i Betlehem som en kulturarv. "Dette er et simpelt eksempel på, hvordan Palæstina ikke har været i stand til at bevare sin kulturelle arv gennem de værktøjer, der ydes til hver eneste stat i verden," sagde Taha. Selvom kirken helt klart er et kristent sted, er kristne brutalt blevet fordrevet fra Betlehem i de seneste år, og PA historikere hævder, at Jesus var palæstinenser.

Vi forventer, at efter Betlehem vil andre steder følge, sagde Taha til Reuters.

Et af stederne er Hebron med de gamle bibelske Patriarkers ’hule’, som hævdes af muslimer som eksklusivt tilhørende Islam. Arabiske embedsmænd i Hebron forbereder sig nu på at indgive nomination af den gamle by, tilføjede han.

I de seneste år har muslimske gejstlige foretaget en ny drejning for at klare det bibelske sprog om Isak som offer. De hævder, at det faktisk var Ismael, søn af Abraham og hans trælkvinde Hagar, som Abraham skulle ofre som en troshandling, indtil Gud befalede ham ikke at gøre det.

Ifølge PA’s ministerium for turisme og antik har Det Døde Hav fået en fremstående stilling på PA’s liste som kulturarv, på grund af de "Nye Syv Vidunderes" konkurrence, som PA har tilsluttet sig, "for at forhindre, at Israel skal have mulighed for at kræve fuld kontrol."

PA forklarede ikke, hvad deres historiske forbindelser er med Det Døde hav, der er optegnet i Bibelen som en del af Det Forjættede Land. Området er også der, hvor de gamle jødiske Dødehavs-ruller blev fundet.

Israel udviklede Det Døde hav, som var indenfor de grænser, der blev etableret i 1948, mens Jordan, som besad det meste af Det Døde Havs kystområde indtil Seksdageskrigen i 1967, ikke havde foretaget væsentlige investeringer.

PA’s turistminister, Khloud Daibes, forklarede, at dets deltagelse i kampagnen skal bekræfte "vores ret og ejerskab til en del af det Døde Hav, og forhindre Israel i at have en mulighed for at kræve fuld kontrol." Dette blev sagt i en erklæring fra det Palæstinensiske Selvstyres pressekontor.

Hun indrømmede, at PA ikke ville vinde nogen umiddelbar gevinst, hvis det Døde Hav vinder som et af de Nye Syv Verdens vidundere, og hævdede, at "Israel forhindrer os i at have gavn af det eller at benytte det til fremme af turisme og investering."

PA’s strategi har til en vis grad paralleller i deres forsøg på at opnå medlemskab af de Forenede Nationer ved at give PA udseende af legitimitet gennem anmodningen om at blive fuldt medlem af det internationale organ. Den taktik er i strid med Oslo aftalerne, der kræver en stat, der skal fastsættes gennem direkte forhandlinger med Israel.

På tilsvarende måde vil PA’s grund til hjælp, med at Det Døde Hav skal vinde en plads på listen over verdens vidundere, gøre det muligt for palæstinenserne at investere i turisme og benytte de naturlige ressourcer ved det panoramiske og historiske sted.

Den sidste dag, man kan stemme i den internationale konkurrence, er den 11. november.

Kirsten Genach, 7. november 2011.
SupportIsrael.net/