Bro for jøder til Tempelbjerget kan forsvinde.

31. oktober 2011.

Jerusalems ingeniør kræver at "Mughrabi" broen for jøder til tempelbjerget skal repareres eller lukkes på grund af fare.

Klagemålet omkring broens stabilitet kunne ikke komme på noget værre tidspunkt for Israel. Broen, også kendt som Rambam Gate, har været et potentielt eksplosivt emne, som involverer Israel, det Palæstinensiske Selvstyre og Jordan.

Ingeniøren for Jerusalem, Shlomo Eshkol, har skrevet et brev til "Western Wall Heritage Foundation", hvori han kræver, at risiko-momenter i den nuværende konstruktion skal fastsættes indenfor 30 dage. Selvom den er "midlertidig", har konstruktionen eksisteret i adskillige år efter kollaps af den gamle permanente bro.

Eshkol sagde, at tilladelse til en ny bro blev givet i maj sidste år, men at handling er blevet blokeret, fordi alle involverede parter er uenige om, hvem der har autoritet til at nedrive den nuværende bro og finansiere en ny.

Jordan hævder at de har myndighed over broen, og ønsker at have ansvaret for at rive den "midlertidige" bro ned, bygge en ny og/eller finansiere en ny konstruktion.

Det sidste Israel ønsker er jordanske og palæstinensiske arbejdere på pladsen ved Vest muren.

Den arabiske verden protesterer mod enhver jødisk tilstedeværelse i Den Gamle By og har tidligere advaret om, at en "tredje Intifada" vil bryde ud, hvis Israel river den nuværende konstruktion ned og bygger en ny.

Samme sted har været omdrejningspunktet for argumenter efter en arkæologisk udgravning under broen. Muslimske gejstlige og det Palæstinensiske Selvstyre har påstået, at alle israelske aktiviteter ved Tempelbjerget har til mål at underminere fundamentet for Al Aqsa moskeen, så at den vil kollapse.

Kirsten Genach, 31. oktober 2011
Supportisrael.net/