"Ingen jøder får bo i Palestina"

Fra Ordetogisrael.no/
16. september 2011.

Den palestinske selvstyremyndighets ambassadør i USA, Maen Areikat, fortalte journalister i Washington sist tirsdag at den nye staten Palestina, som FN nå skal anerkjenne, må være fri for jøder.

"Jeg tror det ville være av beste interesse for jøder og palestinere å bo separert," sa Maen Areikat til journalistene han møtte.

Israelske politikere er rasende over ambassadørens uttalelser. "Vi råder verdens nasjoner til å ta disse utalelser med i betraktning, når de skal diskutere anerkjennelsen av Palestina i FN," sa Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. "Etter en uendelig delegimiteringskampanje av Israel som en apartheidstat, ser det nå ut som at palestinerne søker om å bli en apartheidstat," sa Israels diplomati- og diasporaminister Yuli Edelstein i Jerusalem.

FN´s generalforsamling har planlagt å starte behandlingen av spørsmålet om å anerkjenne en palestinsk arabisk stat den 21. september. Palestinernes leder Mahmoud Abbas vil tale til Hovedforsamlingen den 23. september. Samme dag vil palestinernes utenriksminister Riad al-Malki offisielt legge frem for FN´s sikkerhetsråd en søknad om fullt medlemsskap i FN. USA har allerede bestemt seg for å nedlegge veto mot em slik godkjennesle.