"Egyptere ble betalt for å storme Israels ambassade i Kairo"

Fra Ordetogisrael.no/
18. september 2011.

Den egyptiske avisen Al Ahram i Kairo avslører at egyptere har blitt bestukket og utbetalt store beløp for å dra til den israelske ambassaden i Kairo for å "skape kaos og voldelige aksjoner."

Den egyptiske avisen Al Ahram fortalte at egyptere ble samlet kvelden før og "kjørt med luksusbusser til et hotell for å spise en overdådig middag." Her ble de oppfordret til å bli med i en aksjon mot Israels ambassade i Kairo for å "ta hevn mot Israel for de egyptere som ble drept på grensen mot Israel."

Kilder fortalte avisen at aksjonsdeltakerne ble lovet store pengebeløp for å gå til ambassaden og skape maksimalt bråk og kaos og ødelegge så mye de kunne. Det ble delt ut konvolutter til hver av deltakerne med penger fra 5.000 - 11.000 egyptiske pund, og alle aksjonistene ble enige om å møtes på to forskjellige steder, ved dyrehagen og ved Kairo universitet, for å gå mot ambassaden for å aksjonere så kraftig som mulig. Hundrevis av egyptere stormet ambassaden 9. september og kom seg inn i ambassaden og kastet dokumenter og knuste inventar og satte fyr på ambassadens israelske flagg.

Etter kraftige appeller fra statsminister Benjamin Netanyahu samt USA´s president Barack Obame til den egyptiske regjering, ble egyptiske kommandosoldater sendt til ambassaden og satte ambassadens israelske sikkerhetsvakter, som var tatt som fanger, fri.

Israel hadde tidligere sendt et militært fly til Kairo for å evakuere sin ambassadør, Yitzhak Levanon, og ca 80 ansatte og familier til Israel. Et annet fly brakte de seks israelske sikkerhetsvakter i sikkerhet til Israel.