Israel-Kina relationer blive varmere.

Fra Israeltoday.co.il/
Den 8. Juli 2011.

Forholdet imellem det lillebitte Israel og den Asiatiske mastodont, Kina, er blevet varmere på det seneste, ifølge rapporter i de Israelske medier i denne uge.

Israel og Kina har en lang tradition for samarbejde på hi-tech områder, og forretningsforbindelserne har været stærke i nogen tid. Men nu kører de to lande også forsvars- og sikkerhedspolitiske bånd frem.

Israels forsvarsminister, Ehud Barak, besøgte Kina i sidste måned for at styrke det voksende sikkerhedssamarbejde.

Israel og Kina var også ved at blive nære forsvars-partnere i slutningen af 1990'erne, hvor Israel solgte for over en halv milliard dollars hi-tech våben til Kina hvert år. Men det samarbejde blev kvalt af det Amerikanske pres på Israel for at stoppe med at bevæbne deres kommunistiske rival. Beijin var ikke alt for glad for, at Israel så let havde givet efter for Washingtons diktater.

Det er endnu ikke klart, hvilken form dette nye Israel-Kina sikkerhedssamarbejde vil tage, men det er kendt, at Jerusalem ser Kina som en vigtig allieret i konsolideringen af dens plads i et hav af fjendtlige Muslimske nationer.

Kina har en enorm indflydelse på de Arabiske og Muslimske kræfter i hele regionen, og Israel håber at udnytte dette for at mindske nogle af de mere relevante trusler mod den Jødiske stat.