Hvilken Bibel læser Vatikanet?

Fra Jerusalem Post.
27. oktober 2010.
Af Michael Freund.

Den 23. oktober 2010 kastede en synode af biskopper i Rom det, der teologisk svarer til en håndgranat, og som truer med at sprænge årtiers indsats for at forbedre Katolsk-Jødiske relationer.

På en pressekonference i Vatikanet lancerede Monsignor Cyril Salim Bustros - en Græsk Melkite ærkebiskop fra Boston og formand for ”Kirkens Kommission for Budskabet” - et svidende angreb på selve grundlaget for Jødisk tro.

"Den hellige Skrift," erklærede Bustros, "kan ikke bruges til at retfærdiggøre Jødernes tilbagevenden til Israel og fortrængningen af Palæstinenserne, eller retfærdiggøre Israels besættelse af Palæstinensiske landområder."

Han standsede ikke der, men fortsatte med at fastslå, at "vi kristne kan ikke tale om ”det forjættede land” som en eneret for et privilegeret Jødisk folk ... Der er ikke længere et udvalgt folk."

Og således forsøgte en højtstående embedsmand i kirken med et slag at benægte pagtsforholdet mellem Gud og Jøderne, idet han afviste det guddommelige løfte om at genoprette Israels folk i deres Land. Man kan ikke lade være med at tænke: Hvilken Bibel læser Vatikanet? Uanset hvilken, må der mangle et par sider, da selv et overfladisk blik på Skriften gør det klart, at det Jødiske folks ret til landet Israel er ubestrideligt forordnet.

Tag for eksempel Esaj 14:1-2: ”Herren viser barmhjertighed mod Jakob og udvælger Israel på ny; han lader dem bo i deres land. Fremmede skal slutte sig til dem og høre til Jakobs hus. Folkene skal føre dem hjem, og Israels hus skal tage folkene i eje som trælle og trælkvinder i Herrens land. Deres fangevogtere skal de holde som fanger, og de skal herske over deres tyranner.”

Eller hvad med Jer 11:5: hvor Gud siger: " …og opfylde den ed, jeg tilsvor jeres fædre, om at give dem et land, der flyder med mælk og honning«, sådan som det er i dag. Jeg svarede: »Det ske, Herre.«

Og så er der Ezek 34; 11-13. Og Hos 3:4-5. Og Amos 9:14-15. Og Obadja 1:17; Zef 3:19-20 og Zak 8:7-8:

Du ser meningen. Men det ser ikke ud til, at den Katolske Kirke gør.

Efter at den Libanesisk-fødte Bustros bemærkninger vakte furore, ventede Vatikanets talsmand to dage, før han udsendte en ulden erklæring, som kun gjorde lidt for at berolige stormen.

"Hvis man ønsker et sammendrag af synodens holdning, må man i dag være opmærksom på ”The Message”, som er den eneste skrevne tekst, der i dag er godkendt af synoden", sagde Vatikanets Fader, Federico Lombardi. "Der er også en stor rigdom og variation i bidragene fra Fædrene, men som sådan bør de ikke alle anses for at være talerør for synoden som helhed."
Kilde: http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=193019