Statsminister Netanyahu: "Jerusalem vil aldri mer bli delt."

1. juni 2011.

Israel feirer idag Jerusalemdagen, idet det markeres at det er 44 år siden østre og vestre del ble gjenforenet. "Vår hovedstad vil aldri mer ble delt, for denne byen er vår!" sa Netanyahu i sin hilsningstale.

"For 44 år siden oppfylte de israelske soldater profetenes visjoner og gjenforenet Jerusalem," sa Netanyahu i sin tale, idet han henviste til frigjøringen i seksdagerskrigen i 1967 av den østre del av byen. "Nå vil aldri mer Jerusalem bli delt, for byen er vår, og vi skal beskytte, bygge og utvikle den. For det er intet som er mer hellig for oss enn Jerusalem," fortsatte han.

"USA´s president Barack Obama og flere vestlige statsledere har presset hardt på, for å få Israel til å trekke seg tilbake til 1967-grensene. De palestinske ledere insisterer på at de aldri vil undertegne noen fredsavtale med Israel, uten at vi gir fra seg den østlige del av jerusalem inkludert Tempeplassen til dem, men det vil ikke skje," sa Netanyahu videre.

En spørreundersøkelse utført av Geocartography Knowledge Group på vegne av Israels Channel One News, offentliggjort idag på Jerusalemdagen, forteller at et flertall på 67 % av israelerne står bak statsminister Netanyahu i ikke å dele Jerusalem og trekke seg tlbake til 1967-grensene. Et mindretall på 23 % ville gå tilbake til 1967 grensene og dele Jerusalem, om dette gjennom forhandlinger, førte til varig fred.

Et flertall av araberne i Jerusalem ønsker ikke å bli innbyggere av Palestina. Hele 73 % av Israels befolkning er imot at de hellige steder i Jerusalem kommer under interrnasjonal kontroll.

Kopieret fra: http://www.ordetogisrael.no/index.php?id=view-news&news_id=806