Arabere påtaler: "Den Israelske regering siger, farvel Østjerusalem".

1. juni 2011.

Arabiske beboere i Jerusalem advarer om, at den Israelske regering de facto har startet en deling af Jerusalem.

Det Israelske indenrigsudvalg i Knesset mødtes i mandags for at drøfte den fremtidige styring af Jerusalem, eftersom der lægges større pres på Israel for at overgive byens østlige halvdel til den Palæstinensiske myndighed.

Blandt de, der var i udvalget, var Arabiske indbyggere fra det østlige Jerusalem, som ønsker at fortsætte med at leve under Israelsk suverænitet.

At disse Arabere ville risikerer deres liv for at stå frem og bede om at forblive en del af Israel punkterer den internationale misforståelse, der senest er formuleret af USA's præsident Barack Obama, at de Palæstinensiske Arabere ikke kan nå deres fulde potentiale eller leve et værdigt liv under "israelske besættelse."

Det giver også et yderligere bevis for IsraelToday’s IsraelToday’s konklusion i den seneste dækning af historien, som afslører, at mange Palæstinensiske Arabere ikke ønsker en uafhængig stat, men lever i fred og velstand med deres Jødiske naboer.

Mandagens Knesset-samling blev indkaldt af lovgivere, som bliver stadig mere bekymrede over, hvordan dele af det østlige Jerusalem langsomt falder ind under de facto kontrol af det Palæstinensiske styre.

"Tegn på Israelsk suverænitet forsvinder i de dele af Jerusalem, som ligger bag skillehegnet, og deres plads bliver taget af fjendtlige elementer," skrev lovgiverne. "Dette på trods af manglen på enhver beslutning fra Knesset eller regeringen om sagen."

De advarede om, at denne "afmagt fører til en de facto deling af Jerusalem".

Source:  Israeli magazine Israel Today