1967: Israel gav Tempelbjerget tilbage til Islam


Et af mysterierne i 1967: Hvorfor gav Israel Tempelbjerget tilbage til Islam?

Mange Kristne lærte, at Messias’ genkomst var umiddelbart forestående, da den Israelske hær overtog kontrollen med Tempelbjerget i juni 1967.

Mange fik mere end en overraskelse, da den Zionistiske regering gav kontrollen over de mest hellige steder i Jødedommen, tilbage til den Islamiske Waqf.

Hvorfor?

De, der tror på den almindelige Ortodokse Jødedom, mener, at Bibelens Gud vil genopbygge et tempel på Tempelbjerget i Jerusalem. Og da vi tror, at Gud gav Israel sejren, hvorfor var Gud da så svag, at Han mistede Tempelbjerget?

Tabte Gud 1967-krigen?

For en Kristen, turde dette spørgsmål være meget simpelt. Gud bor ikke længere i bygninger, gjort med menneskehænder. Vort legeme er nu tempel for Guds Hellige Ånd.

Så hvad er pointet med at bygge et nyt Jødisk tempel på Tempelbjerget?

Og da lovløshedens menneske vil sætte sig i "Guds tempel" før Messias’ genkomst, hvorfor skulle vi så længes efter at have herredømmet over dette sted?

Joh 2:21:
”Men det tempel, han talte om, var hans legeme.

ApG 17:24:
”Gud, som har skabt verden med alt, hvad den rummer, og som er Herre over himmel og jord, bor ikke i templer bygget af hænder.”

1 Kor 6:19:
”Eller ved I ikke, at jeres legeme er et tempel for Helligånden, som er i jer, og som I har fra Gud? I tilhører ikke jer selv,”

Det er faktisk mærkeligt, at Jøder og Kristne kritisere Islam for at gøre Tempelbjerget til en Jøde-fri zone, da det var den Israelske regering, der gav Islam denne myndighed i juni 1967. Og for at gøre dette emne endnu mere interessant: Mange ultra-Ortodokse Jødiske gruppe er enige med Islam om, at Jøderne ikke må komme på Tempelbjerget, simpelthen fordi de ikke er "rene nok". Så forbuddet mod Jøder på Tempelbjerget har endog Jødiske tilhængere.

Dette er, hvad Wikipedia har optegnet:
En Islamisk Waqf har forvaltet Tempelbjerget uafbrudt siden den Muslimske generobring af Kongeriget Jerusalem i 1187.

Den 7. juni 1967, kort efter Israel havde overtaget kontrollen med området i seksdageskrigen, forsikrede premierminister Levi Eshkol, at "ingen skade overhovedet ville ske de steder, der er hellige for alle religioner".

Sammen med udvidelsen af ​​den Israelske jurisdiktion og administration over Østjerusalem godkendte Knesset loven om bevarelse af de hellige steder. Den sikrer beskyttelse af ​​de hellige steder mod vanhelligelse samt fri adgang til disse. Israel indvilligede i at overlade stedets administration til Waqf.

Skønt fri adgang blev nedfældet i loven som en sikkerhedsforanstaltning, håndhæver den Israelske regering i øjeblikket et forbud mod ikke-Muslimsk bøn på stedet. Ikke-Muslimer, som observeres bedende på dette sted, vil blive udvist af politiet.

Source: Wikipedia

Læs mere om det Jødiske syn på Tempelbjerget

Skrevet af Ivar