Internasjonale Røde Kors: "Det er riklig med matvarer i Gaza".

Fra Ordetogisrael.no/
23. april 2011.

Visedirektør Mathilde Redmatn for det internasjonale Røde Kors har nylig besøkt Gaza. Hun kan bekrefte at det ikke er noen humanitær krise med matmangel på Gazastripen.

I et intervju med en talsmann i den israelske hær på onsdag, kunne det internasjonale Røde Kors` talsmann, Mathilde Redmatn, fortelle at den antiisraelske propaganda om at det er matmangel i Gaza, ikke stemmer med virkeligheten. Hvis du går i butikkene, finnes det nok produkter. Det finnes restauranter og en fin strand," bemerket Redmatn. Dette står i sterk kontrast til flere utenlandske journalister som har beskrevet Gazastripen som det mest nødlidende sted på jord.

Redmatn kritiserte imidlertid Israel for å opprettholde en delvis embargo på visse varer, som for eksempel sement. Israels hær holder igjen på innførselen av sement til Gaza, fordi Hamas bruker dette først og fremst til å bygge underjordiske bunkers. "Israel har legitim rett til å beskytte sitt lands sivilbefolkning, men denne retten bør være balansert, slik at Gazas befolkning på 1,5 millioner mennesker ikke får vanskeligheter med import av bygningsmaterialer, for å bygge opp igjen byen etter krigen mot Israei," sier Røde Kors.

Israel hevder derimot "at et territorium som velger terrorister som sine ledere, som igangsetter utskyting av mengder av raketter mot et nærliggende område, har forspilt retten til et normalt og verdig liv." Røde Kors kritiserte også Hamas og dets allierte terrorister for å fortsette å skyte raketter og granater mot israelske sivile i det sørlige Israel.

Journalist Tom Gross fra National Post kritiserer mange av sine kolleger i internasjonale mdia for å fokusere utelukkende på de deler av Gaza som ser fattig, ut i et bevisst forsøk på å fortelle at slik er situasjonen i hele Gaza. "Vi kan oppnå den samme effekten ved å selektivt filming av lurvete deler av Paris og Roma og New York og Los Angeles også," sier Gross.

Selv Hamas har innrømmet at det ikke er israelsk-laget sult i Gaza.

Kilde: http://www.ordetogisrael.no/index.php?id=view-news&news_id=771&PHPSESSID=6db941776a78dcb72f6f93e238c00c7b