Paven baner endelig vej for enhed med jøderne

Den 3. marts 2011.

Jøderne ønsker fred - ikke Jesus af Nazareth. Paven gør sig klar til at være deres "fredsstifter".

Pave Benedikt XVI har i en ny bog fejende fritaget det Jødiske folk for Jesu Kristi død, og tackler dermed et af de mest kontroversielle spørgsmål i kristendommen.

I uddraget fra 'Jesus af Nazareth' , som blev udgivet i onsdags, bruger Benedict en bibelsk og teologisk analyse for at forklare, hvorfor det ikke er sandt, at det Jødiske folk som helhed var ansvarlige for Jesu død.

Fortolkninger om det modsatte har været brugt i århundreder til at retfærdiggøre forfølgelse af Jøderne.

Skønt Vatikanet i fem årtier har lært, at Jøderne ikke var kollektivt ansvarlige, sagde Jødiske lærde i onsdags, at det argument, der blev fastlagt af den Tysk-fødte pave, som har haft sin andel af uheldige episoder med Jøderne, var betydelig og ville hjælpe med at bekæmpe anti-semitismen i dag.

"Det er en naturlig menneskelig tendens at tage tingene for givet, og meget ofte vil denne tendens føre til et bortfald i opmærksomhed og bevidsthed om risikoen for anti-semitisme," sagde rabbiner David Rosen, leder af de Interreligiøse anliggender i American Jewish Committee og leder for Vatikan/Jødisk dialog igennem lang tid.

Han bemærkede, at Vatikanet udsendte sit mest autoritative dokument om emnet i 1965, Nostra Aetate, der revolutionerede Den katolske Kirkes forhold til Jøderne ved at sige, at Kristi død ikke kunne tilskrives Jøder som helhed hverken på det tidspunkt eller i dag.

Rosen sagde, at pavens ord kan sætte et større og mere vedvarende landemærke, fordi de troende har tendens til at læse Skriften samt kommentarer mere end kirkens dokumenter, især gamle kirke-dokumenter.

"Det kan være en oplagt ting for Jøder at præsentere tekst samt kommentarer, men normalt udgør de først et dokument ved kirkepåtegning" sagde han. "Dette er et pædagogisk redskab, som han stiller til rådighed, for at folk kan være i stand til at fortolke teksten i overensstemmelse med den ortodokse Vatikan-lære.”

Kilde: Den israelske avis Haaretz.

Kommentar:
Hverken paven eller flertallet af Jøderne er interesseret i at vende sig til Jesus Messias og blive frelst. At paven fritager det Jødiske folk for at være de mennesker, der dræbte Jesus, fritager ikke det enkelte menneske for skyld.

Det var mine synder, der korsfæstede Jesus. Dine synder også, og den enkelte Jødes synder. Kun ved at modtage Messias som Herre og frelser kan du komme til Himmelen. Kun Jesus kan frelse dig. Ikke Moses og Elias, ej heller paven.

Vatikanet har allerede fortalt Jøderne, at de kan blive frelst uden at antage Jesus som Messias. Det gør paven til en anti-Krist.

ApG 17:31:
”...for han har fastsat en dag, da han vil holde dom over hele verden med retfærdighed ved en mand, som han har bestemt dertil; og det har han gjort troværdigt for alle ved at lade ham opstå fra de døde.”

Da Jøderne vil have fred for enhver pris, uanset om sandheden om Himmeriget og den kommende dom bliver prædiket, vil paven snart være deres fuldkomne "fredsstifter". Han vil samle alle verdensreligioner, og gå ind i Jerusalem som en "mand af fred”.

Åb 19:19-21:
”Og jeg så dyret og jordens konger og deres hære samlet for at føre krig mod ham, der rider på hesten, og mod hans hær. Men dyret blev grebet, og sammen med det den falske profet, som havde gjort tegnene for dets øjne og dermed forført dem, der tog dyrets mærke og tilbad dets billede. De blev begge styrtet levende i ildsøen, der brænder med svovl. De øvrige blev dræbt med det sværd, der stod ud af rytterens mund, og alle fuglene åd sig mætte i deres kød.”

Skrevet af Ivar

Kilde: http://ivarfjeld.wordpress.com/2011/03/03/pope-makes-final-way-for-unity-with-jews/