Omveltingene i araberverden fører til at rabbinere i Israel drøfter endetidsprofetier.

Fra Israel today Magazine
27. februar 2011.

Mange i Israel lurer på hva opprørene i de arabiske land i disse dager vil føre til. Flere kjente rabbinere i Israel kommer med endetidsprofeter om saken.

På samme måte som Bibelens endetidsprofetier blir debattert blant kristne i vår tid, lurer den vanlige israeler på hva disse dagers omveltninger i de arabiske land betyr, og hva dette fører til.

En rekke fremstående rabbinere i Israel har kommet frem med sine tolkninger av det som skjer, og kristne vil oppdage at dette ligner svært på tolkninger som vi finner blant evangeliske kristne. "Folk har kommet til meg og antydet at det er Gog og Magog, men jeg har svart, at vi kan ikke vite dette sikkert. Men det er sannsynlig at uroen i hele verden som Gud skaper, viser at Messias kommer snart," skriver rabbi Chaim Kanievsky på den israelske religiøse internettportalen Haredim.

Også rabbi Yehuda Michel Lefkowitz sier at han "erkjenner at dagens hendelser er tegn i tiden, og at Messias sannsynlig kommer snart, men at den regionale uroen er Guds måte å ydmyke de stolte politiske ledere i Israel og i Vesten på. Gud ydmyker nemlig syndig stolthet."

"Det siste Gud gjorde med Israel var den enorme skogbrannen på Karmel. Denne brannen, altså ikke en ny krig, gjorde at det store og sterke Israel plutselig trengte hjelp fra hele verden. Jeg er oppgitt på vegne av de israelske politiske ledere, som fortsatte å tro at de er smarte og ikke forstår hvordan de skal handle. Så kom Gud og forstyrret dem. Da ble de redde, fordi de ikke kunne forutse brannen på Karmel. Gud ler av dem og venter på at de skal bli klokere og forstå bedre", sier Lefkowitz videre og henviser til Salme 2.

Jødene i Israel føler seg engstelige for fremtiden, følgelig har landets største aviser og radio og TV gjengitt hva rabbinerne sier om disse akuelle spørsmål.

Kilde: http://www.ordetogisrael.no/index.php?id=view-news&news_id=719