Den egyptiske revolution var islamisk, ikke demokratisk.

Den 28. februar 2011.

Lederen af Egyptens Muslimske Broderskab præciserede i sidste uge helt klart, at præsident Hosni Mubarak og hans regimes fald primært var drevet af et ønske om at få Egypten til at vende tilbage til sin islamiske rødder, og ikke af et vestligt ideal om demokrati. Talende fra Iran, hvor han deltog i den internationale konference om islamisk enhed, understregede Kamal Helbawi den islamiske karakter af det egyptiske oprør, og kritiserede de internationale bestræbelser for at gøre alt for at revolutionen skulle ligne et tiltag mod Vesten og dens principper.

"Folk i Egypten søger menneskelig værdighed, social retfærdighed, og andre menneskerettigheder, hvoraf ingen har nogen modstrid med islamiske principper," sagde Helbawi til Irans nyhedsbureau IRNA. Han tilføjede, at folkets krav stammede fra deres interesse for islam.

Med hensyn til Israel og Egyptens fredstraktat, sagde Helbawi insisterende: "Vi kan ikke respektere sådanne aftaler, og vil ikke godkende dem."

Hvis Broderskabet kommer til magten, eller har nogen væsentlig indflydelse på næste egyptiske regering, gentog Helbawi, vil de "annullere de skammelige Camp David-aftaler."

Kilde: http://www.israeltoday.co.il/tabid/178/nid/22665/Default.aspx

Kirsten Genach, 28. februar 2011
SupportIsrael.net