Israel vil vurdere å forlate FN´s råd for menneskerettigheter.

Fra Ordetogisrael.no/
24. marts 2012.

FN´s menneskerettsorganisasjon består av 47 nasjoner, hvor 36 av dem stemte torsdag for et forslag om å "undersøke de implikasjoner som skjer for araberne i Samaria og Judea." USA stemte mot, samt 10 stater avsto.

Utenriksminister Avigdor Lieberman sa fredag at Israel vil vurdere muligheten for å trekke den israelske ambassadøren ut av FN´s råd for menneskerettigheter og kutte forbindelsen med rådet.

Lieberman sa også at Israel kan velge å ikke samarbeide med menneskerettsorganisasjonen i deres undersøkelse, og la til at han planlegger å be om at også USA forlater rådet.

Vedtaket ble fattet med stemmetallet 36-1 hvor 10 avsto og kun USA stemte mot. De europeiske land var delt i synet, idet Norge, Sveits, Belgia, Østerrike og Russland stemte for forslaget, mens derimot Italia, Spania, Tsjekkia, Ungarn, Polen, Romania og Moldova avsto.

Av land utenfor Europa stemte Angola, Nigeria, Uganda, Kina, India, Filippinene, Thailand, Chile, Mexico, Peru, Uruguay og Guatemala for forslaget, mens Costa Rica og Kamerun avsto.

FN´s menneskerettighetsråd vedtok også torsdag fire andre resolusjoner som fordømmer Israe. Bare USA stemte mot samtlige antiisraelske resolusjoner.

Statsminister Binyamin Netanyahu reagerte på avgjørelsen torsdag, sier rådet er "hyklersk" og skal være "skamme seg."