Russiske tropper ankommer til Syrien, Arabere frygter invasion.

Fra Israeltoday.co.il/
23. marts 2012.
Af Ryan Jones.

Rusland har officielt tilsluttet sig koret af nationer, der fordømmer det Syriske regimes brutale og hårde kurs overfor deres folk og de oprørske styrker. Men bag kulisserne er Moskva stadig en af den Syriske diktator, Bashar Assad’s, nærmeste allierede, og den rapporterede ankomst af Russiske tropper til Syrien i denne uge kan være organiseret for at gendrive dette punkt.

ABC News var de første til at ødelægge rapporten, idet de citerede en unavngiven embedsmand fra FN’s Sikkerhedsråd, der var oprevet over, at Rusland havde taget et sådant skridt på et så følsomt tidspunkt.

Senere viste det sig, at kun en enkelt enhed af de Russiske terrorbekæmpelses-kommandoer var i Syrien, men udkommanderingen er stadig af symbolsk betydning, især over for de Arabiske observatører.

"Det er første gang i moderne historie, at Rusland intervenerer direkte på Mellemøstlig jord," sagde Abdul Rahman, direktør for Al-Arabiya Nyheds-kanal. "Med deres styrker truer Rusland virkelig sikkerheden og stabiliteten i regionen. Dette kunne være starten på en Russisk invasion."

Tariq Homayed, redaktør af den Arabiske London-baserede avis, A-Sharq Al-Awsat, tilføjede, "Der sker noget i Syrien, men ingen ved, hvor alvorligt det er".

I mellemtiden har der været spredt rapporter om, at Syriske oprørere - og navnlig den frie Syriske hær (FSA) - vender sig til Israel for at få hjælp.

I et eksklusivt interview med den Hebraiske avis, Israel Hayom, tidligere på måneden appellerede en nøgleperson i FSA til Israel om at overbevise resten af Vesten til.at hjælpe med at vælte Assad.

"Jeg tror, at Assad stadig er ved magten, fordi de Vestlige magter ikke er overbevist om, at Israel virkelig ønsker at se et Syrien uden Assad. Man er bange for, hvad der vil være dagen efter, Assad falder," sagde manden, der identificerede sig som "Kamal".

Kamal tilføjede, at skønt de fleste Syrere endnu ikke er klar til at normalisere båndene med Israel, er det, at medvirke til at vælte Assad, en gestus, som "det Syriske folk ikke ville glemme."