Assad truer Israel med missiler hvis Syrien bliver angrebet.

12. marts 2012.

En jordansk nyheds-webside rapporterede sidste lørdag, at Syriens præsident Bashar Assad har beordret lederne af militæret til at angribe Israel med en byge af missiler, hvis der skulle blive nogen udenlandsk intervention i Syrien.

Ifølge websiden, Vort Lands Nyheder, gav Assad ordren i et hemmeligt møde med lederne af den syriske hær sidste torsdag, dette i lyset af hans frygt for et amerikansk militærangreb mod Syrien.

Rapporten sagde, at Assad har beordret, at hvis en militær aktion bliver iværksat mod Syrien, skal den syriske hær reagere ved at affyre missiler mod Israel, med særlig vægt på israelske militære lufthavne.

Rapporten tilføjede, at et planlægningslokale er blevet åbnet i Damaskus, og at det er permanent bemandet med officerer fra Syrien og Iran såvel som af terrorister fra Hizbollah, som koordinerer deres militære operationer i tilfælde af ekstern militær intervention mod Syrien.

Et lignende planlægningslokale er blevet åbnet i Teheran, hedder det i rapporten. Det er bemandet med iranere såvel som med terrorister fra Hizbollah.

Hizbollah har også åbnet et lignende lokale i Libanon, fortalte den jordanske hjemmeside, og Iran og Hizbollah har også lovet Syrien at affyre missiler mod Israel fra deres territorier.

Forsvarsminister Ehud Barak har for nylig advaret om, at sofistikerede våben kunne overføres fra Syrien til Libanon, hvis Assad skulle blive afsat fra magten.

Generalmajor Yair Golan, som er chef for den nordlige kommando, har også advaret om, at Assads afgang vil resultere i, at Hizbollah overtager hans arsenal af avancerede missiler.

"Der er en meget reel fare for, hvis Assads regime falder fra hinanden, så vil hans arsenal af avancerede våben, herunder jord-til-sø-missiler og antenne-forsvarssystemer falde i hænderne på Hizbollah og andre radikale grupper," sagde en fremtrædende general for nylig i et interview.

Kirsten Genach, 12. marts 2012.
SupportIsrael.net