Fransk muslim drepte rabbiner og tre jødiske skolebarn i Toulouse.

Fra Ordetogisrael.no/
20. marts 2012.

"Angrepet og massakren igår på jøder i Toulouse forteller at antisemittismen vokser i Frankrike og Europa ellers," sa formannen i Knessets immigrasjons- og absorbsjonskomite, Danny Danon til israelsk TV idag.


"Det røde lyset blinker for jøder i Europa og diasporaen ellers, når en slik ondskapsfull massakre kan skje i Frankrike," sa Knessets formann for immigrasjon- og absorbsjonskomiteen idag.

Den franske president Nicolas Sarkozy gikk igår kveld ut og sterkt fordømte den franske muslimske terroristen for hans massakre av jøder, og lovet at Frankrike ville sette inn ekstra store politistyrker for å fakke ugjerningsmannen.

Morderen ble identifisert av øyenvitner som en muslim, som kjørte en motorsykkel og skjøt med to revolvere. To av barna som ble myrdet var sønner av den rabbinske læreren. Det var den tredje skytingen av en motorsyklist i Frankrike den siste uken, og rasisme antas å være motivet for drapene.

"Israel vil ikke tillate at pogromene skal få vende tilbake til Europa i vårt århundre. Angrepet på en jødisk skole gjør at det blinker et rødt lys for oss jøder i Diasporaen. Hver nasjon i verden må stå sammen mot slike ugjerninger mot det jødiske folk, og handle for å eliminere terror og antisemittisme som oppstår rundt om i verden," sa Danon. Den franske ambassadør i Jerusalem har uttrykt et sterkt ønsk om å delta i debatten i Knesset denne uken.

Sjefsrabbiner Gilles Bernheim sa til franske aviser at han var sjokkert over den økenende volden mot jøder i Frankrike.Det var 389 rapporterte antisemittiske ugjerninger i Frankrike i 2011, ifølge den franske jødiske CRIF organisasjonen.

Frankrikes sjefsrabbineren Gilles Bernheim fortalte reportere at han var "sjokkert" over mandagens drap, men var takknemlig for den franske presidentens sterke og klare fordømmelse av handlingen.