Netanyahu advarer mot å forhandle med Iran.

Fra Dagen.no/
3. marts 2012.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer mot å gjenoppta forhandlingene med Iran, som han anklager for å føre verden bak lyset.

– Som de har gjort tidligere, kan de da føre eller utnytte samtaler til å bedra eller forhale, slik at de kan fortsette med å utvikle sitt atomprogram og komme til målstreken, sier Netanyahu.

– Verdenssamfunnet bør ikke gå i den fella, mener den israelske statsministeren.

Fredag besøkte Netanyahu Canada der han hadde samtaler med statsminister Stephen Harper, før han setter kursen for Washington der han besøker Det hvite hus mandag.

President Barack Obama har gjentatte ganger advart Israel mot bruk av militærmakt mot Iran og mener at atomstriden må løses gjennom internasjonalt press og forhandlinger.

I et intervju med tidsskriftet Atlantic Monthly gjentar Obama denne advarselen og sier at et forhastet angrep mot Iran vil kunne virke mot sin hensikt.

– Det er ikke mye sympati med Iran og deres eneste allierte Syria for tiden. Ønsker vi virkelig en distraksjon slik at Iran plutselig kan framstille seg selv som offer, spør han i intervjuet.

Obama forsikrer videre at USA vil gjøre alt i sin makt for å hindre Iran fra å skaffe seg atomvåpen, noe ledelsen i Iran forsikrer at de heller ikke har planer om å gjøre.

Den amerikanske forsvars- og etterretningsledelsen slo også nylig fast at det ikke er noe som tyder på at Iran har bestemt seg for å utvikle atomvåpen, men Israel er av en annen oppfatning. (NTB)