Nyheder fra Karmel.net.

Fra Karmel.net/
5. marts 2012.

Vil gi USA ultimatum
Statsminister Binyamin Netanyahu vil gi USAs president Barack Hussein Obama et ultimatum når de to møtes i dag, mandag, skriver den britiske avisen London Telegraph. Ifølge avisen vil den israelske statsministeren gjøre det klart for presidenten at dersom USA ikke snart angriper Irans atominstallasjoner, så vil Israel gjøre det. Det er antatt at et slikt angrep vil komme om 2-3 måneder, ettersom Iran etter dette vil ha så mye av sine atominstallasjoner under jorden at de ikke lenger kan stanses med konvensjonelle midler.

Israel kan ikke sette sin lit til USA
Den frittalende israelske utenriksministeren Avigdor Lieberman advarte i går om at dersom USA er for svak til å gripe inn for å stanse Syrias diktator Bashar Assar fra å systematisk slakte sivile i sitt eget land, så kan heller ikke Israel regne med at USA skal kunne komme til unnsetning for dem. –Dersom det internasjonale samfunnet ikke er i stand til å stanse massakrene i Syria, hva er da verdien av løftene om at de skal beskytte Israels sikkerhet? sa han i et intervju med Voice of Israel.

Spent foran AIPAC
Den store konferansen til American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) starter i Washington DC i dag. Statsminister Binyamin Netanyahu som også skal møte USAs president Barack Hussein Obama senere mandag, er en av hovedtalerne på AIPACs konferanse. Det er også knyttet spenning til president Barack Hussein Obamas tale, og det er ventet at de to utfordrerne hans, Newt Gingrich og Mitt Romney vil komme med sterke støtteerklæringer til Israel i sine taler til AIPAC. President Shimon Peres skal også tale i tillegg til et par titalls andre israelske og amerikanske politiske ledere.

Assad truer Israel
Syrias diktator Bashar Assad har gitt ordre til militæret om å angripe Israel med utallige raketter dersom andre land griper inn i den sivile krigen som nå herjer i Syria. Assad skal ha kommet med ordren sist torsdag av frykt for at USA skulle angripe Syria for å stanse regimets nedslakting av sivile motstandere, skriver jordanske aviser.