Rusland: Angreb på Teheran er angreb på Moskva.

16. januar 2012.

Rusland har givet Iran et bjørne-knus, og advarer Israel og Vesten om, at et angreb på Teheran vil blive betragtet som et angreb på Moskva. Den trussel øger udsigten til en tredje verdenskrig i tilfælde af et militært angreb på Iran.

"Iran er vores nabo," sagde Ruslands afgående ambassadør ved Nato, Dmitry Rogozin til journalister i Bruxelles. "Og hvis Iran er involveret i nogen militær aktion, er det en direkte trussel mod vor sikkerhed."

Lederen af Kremls sikkerhedsråd, Nikolai Patrushev, beskyldte Israel for at provokere USA til krig mod Iran, rapporterede det russiske nyhedsbureau Interfax fredag. "Men samtidig mener vi, at ethvert land har ret til at have, hvad det har brug for, for at føle sig godt tilpas, herunder Iran."

Rogozin advarede fredag om, at flere angreb mod Iran kan forårsage "en drønende varm arabisk sommer."

Rusland kom også med et forsvar af den syriske præsident, Bashar al Assad, og advarede de Vestlige lande om ikke at gribe ind i Syrien med militære styrker. Rusland er storleverandør af våben til Syrien og har en stor anlægsudgift til Irans atomanlæg.

Japan flyder også over mod Iran, og trækker sit løfte i land fra sidste uge om at støtte de amerikanske sanktioner med henblik på at overtale Iran til at stoppe deres nukleare udvikling, der er uden tilsyn.

Sidste uges mord på en iransk atomfysiker har givet protest-demonstrationer i Iran med "Død over Amerika" og "Død over Israel."

Den statslige Iranske radio sagde, at den 32-årige forsker var involveret i at berige uran, som er en vigtig ingrediens for et nukleart våben.

Kirsten Genach, 16. januar 2012.
SupportIsrael