Rapport: Israel angriber i Sudan.

Fra Israeltoday.co.il/
26. december 2011.

Sudanesiske medier stod på den anden ende i weekenden med rapporter om de seneste Israelske luftangreb mod terrormål i den Afrikanske nation.

Ifølge rapporterne har Israel foretaget mindst to luftangreb mod mistænkte våbensmuglings-konvojer i Sudan i løbet af den seneste måned. Efterretningstjenesten viste, at konvojer transporterede våben til den Hamas-regerede Gaza-stribe.

En af de Sudanesiske rapporter hævdede, at to Israelske helikoptere faktisk landede på en ø ud for kysten i Sudan, og at Israelske soldater frit vandrede omkring i området, mens frygtsomme Sudanesiske sikkerhedsstyrker holdt sig skjult i deres nærliggende baser. Den samme rapport påstod, at Sudans præsident, Omar al-Bashir, senere kommenterede, at han ikke kunne beskytte sine egne soldater, og havde bedt Egypten om hjælp til at opspore Israelsk indtrængen.

Sudan er en vigtig kilde til ulovlig handel med våben ind i Gaza-striben. De fleste af våbnene stammer fra Iran og sendes til Port Sudan. Derfra bliver våbnene læsset på lastbiler eller i store køretøjer og transporteret over land til Egyptens grænse til Gaza.

Israelske styrker stod angiveligt bag et luftangreb i Port Sudan tidligere på året, som dræbte en operativ top-terrorist, der var involveret i smuglings-operationerne.

I 2009 blev en stor konvoj på 20 lastbiler bombet nær Sudan-Egypten-grænsen. Igen mente man, at det var det Israelske luftvåben, der stod bag angrebet, selvom Israel aldrig officielt har bekræftet sit engagement.

Tidligere i denne måned genetablerede IDF-stabschef, generalmajor Benny Gantz, den Israelske hærs Depth Corps. Enheden er ansvarlig for varetagelse af langtrækkende strategiske trusler, og refererer direkte til Gantz.