Israel siger, at de bliver nødt til at invadere Gaza igen.

Fra Israeltoday.co.il/
28. december 2011.

Den Israelske hærchef, general Benny Gantz, sagde tirsdag, at der ikke er noget alternativ til en ny større militær landoperation i den Hamas-regerede Gaza-stribe.

"Fra tid til anden står vi overfor raketangreb fra Gaza-striben, og vi forstår den fortsatte oprustning i Sinai-regionen," sagde Gantz. "Jeg tror ikke, at staten Israel kan fortsætte med at leve under den aktive trussel fra Hamas i Gaza-striben. Før eller siden kan vi ikke slippe for at gennemføre en betydelig operation."

Gantz’ bemærkninger kom blot få timer efter, at Israelske fly ramte to Palæstinensiske terrorceller, der var på vej til at udføre angreb langs Gaza’s grænsehegn. Gaza-baserede terrorgrupper reagerede ved at affyre raketter mod samfund i det sydlige Israel tidligt onsdag morgen.

Lovgiveren, Shaul Mofaz, leder af Knessets udenrigs- og forsvarsudvalg, siger, at han godkendte de målrettede luftangreb, men advarede om, at man ikke meget længere kan se bort fra en mere omfattende reaktion på den stigende trussel.

"Israel er nødt til at reagere forskelligt på den vold, der kommer fra”Striben”, sagde Mofaz. "Ikke at besætte Gaza, men at handle på en måde, der vil få terrororganisationerne til at tænke to gange, før de affyrer langtrækkende missiler."

Palæstinensiske terrorister, der opererer fra Gaza-striben, har affyret hundredvis af morterer, raketter og missiler ind i det sydlige Israel i år. Og det betragtes som et roligt år.

Kritikerene af 2005-tilbagetrækningen fra Gaza advarede om, at oprykning af Jødisk tilstedeværelse i Gaza ville resultere i, at området blev en affyringsrampe for angreb på resten af landet. Da Israel reagerede på en eksplosion af raketild i slutningen af 2008 med lanceringen af Operation Cast Lead, blev regeringen igen kritiseret for at trække den Israelske hær tilbage, inden den havde nået sit mål: at udrydde Hamas og dens terroristiske allierede.

Der er berettiget bekymring for, at den næste militære operation i Gaza vil ende på samme måde, og at truslen vil fortsætte.