Israel: Hvem bekymrer sig om, hvad EU siger?

Fra Israeltoday.co.il/
22. december 2011.


Israels udenrigsministerium langede onsdag ud efter de Europæiske magthavere for deres barske kritik af den Jødiske stat i FN’s Sikkerhedsråd dagen før. Udenrigsminister Avigdor Lieberman erklærede, at Den Europæiske Union står i fare for at gøre sig selv irrelevant, for så vidt angår fredsprocessen.

Hvis de Europæiske magthavere fortsat fokuserer overdrevent meget på Israel - en lovlydig og demokratisk nation - i stedet for de rigtige flash-punkter som Syrien og Egypten, "er de forudbestemt til at miste deres troværdighed og gøre sig irrelevante," stod der i Udenrigsministeriets erklæring.

Israels vrede blev udløst af en erklæring, udsendt af de fire Europæiske medlemmer af Sikkerhedsrådet - Frankrig, Storbritannien, Tyskland og Portugal - der fordømte Jødisk byggeri i Judæa, Samaria og Jerusalem, og tog et meget unuanceret standpunkt til hvad, der er nødvendigt for at få freds-processen tilbage på sporet.

Europæerne sagde, at de nyere Israelske planer om at bygge yderligere lejligheder i eksisterende Jødiske "bosættelser" i de Jødiske kvarterer i den østlige del af Jerusalem" sendte et ødelæggende budskab" og skal ændres.

"Alle bosættelsesaktiviteter, herunder i Østjerusalem, må ophøre omgående," insisterede Frankrig, England, Tyskland og Portugal.

Idet de modsiger den traditionelle holdning, at alle fredsforhandlinger bør finde sted mellem Israel og Palæstinenserne, krævede Europæerne, at begge sider i stedet fremlægger forslag for Mellemøsten Kvartetten, der består af EU, USA, FN og Rusland. Kvartetten vil derefter formidle disse forslag og fremlægge en plan for fred.

Vel vidende, at de internationale magter generelt har valgt side til fordel for de Arabiske krav og har adopteret den Arabiske fortælling, er Palæstinenserne glade for den nye retning hos Europæerne, og har allerede indsendt et "freds-forslag” til Kvartetten. Israel nægter at gøre det samme, da fredsprocessen altid har været baseret på ideen om direkte bilaterale forhandlinger. De bliver derfor gjort til den primære hindring for fred.

Israels udenrigsministerium bemærkede, at i stedet for at fremme fredens sag, tilføjer Europæerne blot "forhindringer på vejen mod nye forhandlinger."

Amerikanerne tog Israels parti i denne debat.

Israel og Palæstinenserne skal "komme tilbage til bordet og løse disse spørgsmål sammen. Det er på den måde, vi skal få en varig og stabil fred," sagde talskvinden for US State Department, Victoria Nuland. "At råbe fra hustagene i Sikkerhedsrådet vil ikke ændre situationen i landet."

Den Europæiske erklæring, udstedt af Sikkerhedsrådet, gik også i rette med Israel på grund af den seneste vandalisme mod Arabere og Muslimer fra en lille gruppe religiøse, højreorienterede unge. Det såkaldte "prismærke” angreb havde til formål at vise den Israelske regering, at den ikke kan overgive sig til de internationale krav uden at skabe et problem med sit eget folk.

Europæerne syntes at lægge stor vægt på disse angreb, trods det faktum, at de ikke har resulteret i nogen tilskadekomne. De krævede, at Israel "bringer gerningsmændene for retten og sætter en stopper for straffrihed," idet de kaldte angrebene "bevidst provokerende handlinger."

Udtalelsen var enormt hyklerisk.

I årtier har Palæstinensiske grupper - hvoraf faktisk mange er forbundet med og bakkes op af den Palæstinensiske ledelse - angrebet og dræbt Israelske Jøder. Meget sjældent, om nogensinde, har FN’s Sikkerhedsråd eller EU udsendt en stærk og direkte fordømmelse af sådanne angreb. I stedet for reagerer det internationale samfund normalt på Palæstinensiske terrorangreb ved at fordømme vold i almindelighed og opfordre begge parter til at "udvise tilbageholdenhed."

Europæerne giver generelt selve Den Palæstinensiske Myndighed et adgangstegn, når det drejer sig om Palæstinensisk vold, og accepterer dermed den officielle Palæstinensiske holdning, at de ikke kan stoppe alle former for aggression, som i alle tilfælde er legitime reaktioner på den igangværende "Israelske besættelse."