Gilad Shalit’s frihed vil blive betalt med blod.

Israeltoday.co.il/
18. oktober 2011.

Israel gjorde det yderst vanskelige træk, at frigive over 1.000 dømte terrorister, af hvem hundredvis direkte havde deltaget i mord på Israelere. Det gjorde de for at vinde frihed for en enkelt soldat, der har optaget hjerter og sind hos sine landsmænd, siden han blev bortført for fem år siden.

Men det er ikke frigivelsen af dømte mordere, der er den sande pris for Gilad Shalit’s frihed. Den sande pris er det blod, som terroristerne vil fortsætte med at udgyde, efterhånden som de begejstret vender tilbage til deres tidligere forehavender.

I løbet af de seneste 30 år har Israel sat tusindvis af fængslede terrorister fri i fange-udvekslinger og i goodwill-gestus overfor sine tilsyneladende fredspartnere i Den Palæstinensiske Myndighed. De befriede terrorister er fortsat og har dræbt over 180 Israelere – mennesker, som i dag stadig kunne være i live, hvis Israel blot havde beholdt deres mordere bag tremmer. I Shalit-aftalen har Israel frigivet flere terrorister med "blod på hænderne" end nogensinde før.

Og Hamas-lederen, Khaled Mashaal, i Damaskus har allerede lovet, at de befriede terrorister vil "vende tilbage til kampen."

Sikkerhedsfolk har også bemærket, at i forsøget på at få de fleste af disse terrorister bag tremmer er mange soldater og politifolk blev dræbt eller såret i løbet af disse år. Deres blod er også en del af betalingen for Shalit.

Alt dette er ikke for at sige, at aftalen nødvendigvis er forkert. Det er en umulig situation. Alle Israelere ønskede, at Gilad skulle komme hjem, og hver eneste Israeler kan bogstaveligt talt føle den smerte, som Shalit-familien har været udsat for de seneste fem år, da der ikke er én familie i denne nation, der ikke er personligt ramt af terror eller krig.

Det er et bevis på den enorme værdi, Israel tillægger menneske-liv, at de ville foretage en sådan handel. Men det er også et bevis på de enorme risici, som Israel er tvunget til regelmæssigt at tage angående sine borgeres sikkerhed.

Oversat fra: http://www.israeltoday.co.il/tabid/178/nid/22982/language/en-US/Default.aspx