"Vi vil kidnappe jøder, inntil alle palestinere er frigitt fra israelske fengsler"

Fra Ordetogisrael.no/
20. oktober 2011.

Hamasleder Ismail Haniyeh har stått frem på palestinsk TV, og gjort det klart at israelske borgere ikke kan føle seg trygge fremover. Hamas vil kidnappe jøder inntil israelske fengsler er tomme for palestinere.

Palestinske terrorgrupper og Hamas er meget fornøyd med fangeutvekslingsløsningen med Israel. Hamas´s popularitet har steget blant palestinerne etter at de klarte å få frigjort 1.027 terrorister fra israelske fengsler i bytte for et enkelt gissel, nemlig Gilad Shalit. Med en slik markedsverdi på mordere og terrorister, er det ikke rart at Hamas allerede planlegger sin neste bortføring.

"Gilad Shalit er ikke den siste soldaten som Hamas vil bortføre til Gaza," annonserte Hamas´ talsmann Abu Obaida, og bemerker at det fortsatt er tusenvis av palestinske terrorister i israelske fengsler, som må bli frigjort.

"Den eneste løsningen er derfor ytterligere bortføring av israelske soldater og innbyggere," uttalte Khalil al-Hayya, et Hamasmedlem av den palestinske selvstyremyndighet til Al Quds satellittnettverk.

Flere tjenestemenn innen de israelske sikkerhetsstyrkene har bemerket at de er glade for at Gilad Shalit er satt fri og gjenforent med sin familie. Men de tror også at fangeutvekslingen, som var til Hamas´store fordel, vil bevirke at palestinske terrorgrupper i økende grad vil bruke bortføring av israelerne som en viktig del sin kamp mot den jødiske staten.