Netanyahu forlader Bibelsk Zionisme ved at acceptere 67-linjen i forhandlingerne.

11. august 2011.

Fra "de uforsvarlige grænser" er PM i Israel nu klar til at tale om Israels udslettelse.

Premierminister Benjamin Netanyahu foretog i sidste uge et nyt træk for at forsøge at omgå Palæstinenserne.

Den 2. August sagde Netanyahu, at Israel er klar til at bruge linierne fra før 1967 som et groft udgangspunkt for diskussion af en Palæstinensisk stat - hvis Palæstinenserne anerkender Israel som en Jødisk stat og tilbagetrækker deres planer om at indgive andragendet om en stats-anerkendelse for De Forenede Nationer i september.

Analytikerne er uenige om, hvorvidt det udgør et reelt skifte for Netanyahu, eller om han blot forsøger at forudsige Palæstinensernes bluf-nummer og få overtaget på den internationale scene – samt derhjemme.

På den ene side synes blot at udtrykke denne nye position at være et stort skifte for statsministeren, som oprindeligt beskrev disse grænser som "uforsvarlige", da præsident Obama i maj foreslog, at linierne fra før1967 - med aftalte byttehandler om land - burde tjene som udgangspunkt for samtalerne.

"Det er et meget alvorligt træk", sagde Bar-Ilan Universitetets politolog, Eytan Gilboa, en ledende forsker ved Begin-Sadat Centret for Strategiske Studier. "For ham er det noget af en indrømmelse at foretage, for efter Obama foreslog denne platform for at forny forhandlingerne, afviste Bibi det, så han har ændret sin melodi."

 Source: JTA.org

Kommentar:
Under pres er Benjamin Netanyahu nu ikke længere en mand med solide principper. Dette kan bedst ses i hans kovending med hensyn til 67-linjerne. En grænse, som var "uforsvarlig" i maj, vil helt sikkert også være det i dag.

Ariel Sharon gjorde en lignende kovending i forhold til Jødiske ejendomme i Gaza. Da Gazas nye grænser blev accepteret, mistede Jøder deres ejendomme i Gush Katif. Det "moderate" PLO flyttede ind. Men den nye Jødiske frizone i Gaza blev hurtigt forvandlet til en ikke kontrollerbar Islamisk terror-stat.

Det er, hvad der vil ske med Judæa og Samaria samt Østjerusalem den dag, hvor Netanyahy’s nye princip bliver "fredspolitik" i Israel, "Palæstina", og De Forenede Nationer.

Den Israelske overgivelse til en tvungen "fredsplan" er lige rundt om hjørnet.

Skrevet af Ivar

Oversat fra: http://ivarfjeld.wordpress.com/2011/08/11/accepting-%e2%80%9867-lines-for-talks-netanyahu-leaves-biblical-zionism/