Det nynazistiske partiet i Tyskland sier de er "klare til å trå på gassen".

Fra Ordetogisrael.no/
15. august 2011.

Bare en måned før det er valg på bystatsforsamling i Berlin, har den tyske hovedstaden blitt oversvømt av plakater med det sjokkerende slagordet "Trå på gassen".

Det er det høyreekstreme partiet Nasjonaldemokratiske Parti (OD), som har et neonazistisk program, som står bak dette tiltaket. Plakatene viser partileder Udo Voigt sittende på en motorsykkel med neonazistenes flagg iført en svart skinnjakke med ordene "Gi gass". Svarte skinnjakker er et populært klesplagg blant nynazistene på grunn av sin likhet med SS uniformer fra siste verdenskrig.

Nasjonaldemokratenes leder Udo Voigt håper å bli valgt inn i Berlinrådet for første gang. Flere av partiets representanter er allerede medlemmer av kommunestyrene i Berlins nabolag..

Det angivelig uskyldige slagord har en grusom forbindelse med gasskamrene fra den andre verdenskrig, der nazistene drepte over seks millioner jøder, inkludert minst en millioner jødiske barn. Plakatene har utløst rasende reaksjoner over hele det tyske politiske spekteret, og flere ledende politikere uttalte at de vil se på muligheten for å lansere straffesak mot den nynazistiske partiet. Den offisielle radiostasjon i Berlin har nektet å sende reklame fra det neonazistiske partiet.

Volter Ratzmann som er "de grønnes" parlamentarisk leder i Berlin, fortalte Der Spiegelmagasinet at plakatene var en bevisst provokasjon mot det tyske demokrati. Han la til at velgerne i Berlin i det kommende valg må fortelle neonazistene at de er et "rotteparti."

Representant for sosialdemokratene, som idag kontrollerer Berlin kommune, uttalte at plakatene gir "negativ publisitet for Berlin og Tyskland" og spurte: "Hva kommer turister som besøker Berling til å meme om dette, ikke minst jødene i landet vårt?" En talsmann for det konservative partiet Kristendemokratene sa at plakatene viste en «kynisk ydmykende menneskelig verdighet".

Det jødiske samfunn i Berlin har ennå ikke uttalt seg om saken.

Kopieret fra: http://www.ordetogisrael.no/index.php?id=view-news&news_id=884