Israel og terrormassakren i Oslo og på Utøya.

Fra Ordetogisrael.no/
28. juli 2011.

Når en gal nasjonalistisk og etnisk norsk massemorder, Anders Behring Breivik, drepte 93 av sine landsmenn, mange av dem barn, i to separate terrorangrep i Oslo og Utøya forrige uke, satte mange media dette i forbindelse med Israel. De så det som en enorm mulighet til ytterligere å skylde på den jødiske staten og dens støttespillere.

I likhet med alle forsøk som tidligere har vært gjort for å demonisere Israel og landets kristne venner, fant disse antisemittiske media hva de var ute etter, selv om deres konklusjoner forvrengte virkeligheten. Den første forbindelsen kom da det ble avslørt at ungdommene på en sommerleir arrangert av Arbeiderpartiet på øya Utøya faktisk hadde diskutert den israelsk-palestinske konflikten to dager før angrepet.

Under et møte med den norske utenriksminister Jonas Gahr Støre, hadde ungdommene på Utøya krevd at regjeringen boikottet den jødiske staten. Bilder av arrangementet som senere ble omtalt i aviser verden rundt, viste flere av ungdommene som holder bannere med påskriften "Boikott Israel".

Etter at massemorderen, Anders Behring Breivik, ble fanget og avhørt, rapporterte media nesten frydefullt at han er en høyreorientert kristen fundamentalist. Han hadde også forfattet et massivt online manifest, hvor Israel ble nevnt i et positivt lys flere hundre ganger. Mange politiske bloggere samt den arabiske websiden og TV-stasjonen Al Jazeera, brukte dette til å anklage den israelske etterrettningsorganisasjonen Mossad for å stå bak massakrene i Oslo og på Utøya.

Jødiske ledere i Europa mener at det er en ny trend for høyreorienterte nasjonalistiske grupper, inkludert nynazister, å gi inntrykk av samarbeid med Israel for å få legitimitet. Tross alt, sier disse grupper, at både Israel og disse gruppene har en felles fiende i den samme islamske fundamentalismen, som truer den jødiske staten og som vil ta makten i hjertet av Europa. De jødiske ledere sier imidlertid at massemorderen Breivik ikke har noen venner blant fundamentalistiske kristne i Norge eller i Israel. Dette brukes imidlertid mot Israel, for at de sammen kan fokusere på felles hat mot en felles fiende, nemlig muslimene. Massemorderen blir fremstilt som konservativ kristen og venn av staten Israel, noe som lett kan gi inntrykk av at Israels kristne støttespillere kan være farlige og sinnsforvirrede.