Israel og USA vil avholde massiv militærøvelse sammen.

Fra Ordetogisrael.no/
27. Juli 2011.

Som følge av Irans atomopprustning, har USA og Israel funnet at de vil avholde en storstilet militærøvelse sammen i begynnelsen av neste år. Dette for å bedre den operative koordinering mellom begge lands forsvarssystemer.

Øvelsen, som har fått navnet Junoper Cobra, vil inkludere de Israelbygde Arrow 2 og Iron Dome rakettsystemer samt USA´s Thaadsystem og det skipsbaserte Aegis Ballistic Missile forsvarsystem.

Den israelske Air Force Air Defense Division, USAs Missile Defense Agency og USAs militære europeiske Command (EUCOM) har holdt mindre Juniper Cobraøvelser sammen de siste fem årene. Den kommende øvelse er planlagt å bli den største og mest omfattende som noensinne har blitt avholdt mellom Israel og USA.

Sist uke besøkte den amerikanske luftforsvarsgeneral John Mark Israel for samtaler med Israels generalmajor Ido Nehushtan om opplegget for den kommende rakettforsvarstrening. Den siste Juniper Cobraøvelse ble avholdt i oktober 2009. Hensikten med den kommende øvelsen, er å skape den nødvendige infrastrukturen som vil muliggjøre interoperabilitet mellom israelsk og amerikansk rakettforsvarssystemer.