Netanyahu til USA for samtaler med Obama 5. mars.

Fra Ordetogisrael.no/
21. februar 2012.

Det Hvite Hus offentliggjorde idag at president Barack Obama skal møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu til samtaler i Washington den 5. mars.

President Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver, Tom Donilon, offentliggjorde idag at statslederne Obama og Netanyahu allerede om to uker vil møtes i Washington for å drøfte sikkerhetsspørsmål i forbindelse med den alvorlige situasjonen som har oppstått når det gjelder den kjernefysiske utviklingen i Iran, noe som i den senere tid har forverret situasjonen for Israel.

USA frykter naturligvis at Israel skal gå til et ensidig angrep på Irans kjernefysiske installasjoner for å hindre at landet utvikler atomvåpen. USA og Israel vil på nevnte møte drøfte de problemer begge stater nå har i det spente forholdet til Iran. Israel vil ikke under noen omstendigheter tillate at den kjernefysiske produksjonen kommer igang i Iran, mens USA håper at forhandlinger samt de igangsatte boikotttiltak skal få Iran til å stanse sin kjernefysiske utvikling.

Det har i den senere til kommet klart frem at Israel ser på USA´s politikk overfor Iran som meget naiv og urealistisk, Denne naive holdningen viste USA tidligere overfor atomutviklingen i Syria. Her tilintetgjorde Israel fullstendig og på egen hånd Syrias kjernefysiske installasjoner uten synlig forhåndstilsagn fra USA. USA frykter at Israel alene vil gjenta dette overfor Iran.

Amerikanske media opplyser at president Obama har problemer overfor kongressen, som mener at presidenten ikke gir den støtte og hjelp som Israel trenger i den nåværende situasjon.

Sist søndag advarte den amerikanske militære stabsjef Martin Demsey Israel om ikke å angripe de kjernefysiske installasjoner i Iran. Han mente at dette ville føre til en meget alvorlig og spent situasjon ikke bare i Midt-Østen, men at denne kunne komme til å spre seg også til andre regioner. Han sa at Israel ikke ville makte å fullstendig ødelegge Irans atomanlegg, men kun forsinke atomutviklingen der sannsynligvis for et par år. "Derfor er det ikke forsvarlig idag å angripe Iran. Jeg er faktisk i tvil om Iran i det hele tatt ønsker atomvåpen," sa Dempsey. Israelske medier og militære ledere har etter dette liten tillit til den amerikanske stabsjefen.