Irak og Tunis ber Israel om hjelp til å stoppe ørkenspredning.

Fra Ordetogisrael.no/
13. december 2011.

Forrige ukes klimakonferanse i Durban førte til meget små resultater. Likevel skjedde noen positive kontakter, bl.a. tok Iraks og Tunis´s delgasjoner kontakt med den israelske delegasjon på konferansen.

Begge landene er kjent med at Israel er kommet meget langt med forskning og utvikling for å stoppe ørkenspredning, som skjer i de fleste land med lite regn. Israel er det eneste land i verden hvor ørkenområdene blir mindre, og hvor det plantes mest trær.

Avisen Yediot Ahronot forteller at Jødisk Nasjonalfond hadde opprettet messe i Durban. Lederen for den irakiske delegasjon, Susan Sami Jameel Albanaa som også er leder for luftforurensningskontrollen i det irakiske Miljødepartementet samt hennes tunesiske kollega Mohamed Bahir, tok under konferansen kontakt med den israelske delegasjonen. De anmodet om at det kunne opprettes kontakt mellom landene, slik at Iran og Tunis kunne få hjelp for å stoppe ørkenspredningen samt få kontoll av utslipp av klimagasser.

Blant mange andre besøkende på Jødisk Nasjonalfonds messe var også en representant fra Afghanistan, som fortalte at landet ønsket israelsk hjelp med de samme problemer som Iran og Tunis hadde. Representanten fra Afghanistan fortalte at det var første gang at noen fra deres land hadde snakket med israelere, men at de var meget takknemlig for kontakten de hadde hatt på klimakonferansen.