Rusland - en mafiastat med Putin som Godfather.

Fra Ivarfjeld.wordpress.com/
3. januar 2012.

"Man kan ikke skelne mellem aktiviteter hos regeringen og hos OC [organiseret kriminalitet] grupperne".

Det er en spansk dommers ord - ekspert i den Russiske mafia, og har studeret den i 11 år.

Han talte til Amerikanske diplomater. Verden fik kendskabet til det gennem et hemmeligt telegram, der blev publiceret af WikiLeaks.

Den spanske dommer fortalte de Amerikanske diplomater, at han anså Rusland for at være i en "mafia tilstand", hvor "man ikke kan skelne mellem aktiviteterne hos regeringen og hos OC [organiseret kriminalitet] grupperne".

Kommentaren om den Russiske Mafia - af en journalist på Financial Times - blev skrevet den 16. december 2011.

Ifølge min egen erfaring som forsker i kriminalitet i Rusland, støder man ofte på hybride organisationer, der består af organiseret kriminalitet og retshåndhævelse. Selvom det aldrig er blevet helt klart, hvem der fortæller hvem, hvad de skal gøre.

Tag f. eks. mordet på oppositions-journalisten, Anna Politkovskaja i 2006. De arresterede inkluderede en professionel mafia-lejemorder, en aktiv FSB-oberst og medlemmer af politiets særlige overvågnings-enhed, som alle i øjeblikket afventer en ny retssag.

En anden højt profileret forbrydelse var advokat Sergei Magnitsky’s død i fængslet i 2009. Hans skæbne var beseglet, da han beskyldte politiets efterforskere for et skattesvig, der beløb sig til 230 $ (147£). Alle involverede er stadig frie.

Source: Financial Times

Kommentar:
Sovjetunionens fald resulterede i invasionen af Coca Cola og MacDonald’s. Kapitalisterne på Wall Street havde brug for at udvide forbruger-kulturen til Rusland og gøre Russerne til slaver af "billig" kredit.

Problemet med Rusland er, at denne nation ikke respekterer lovene på det frie marked. En mand som Vladimir Putin behøver ikke at indgive en ansøgning for at få kredit eller kontanter. Han har sin egen måde at opnå økonomisk vinding på. Han behøver blot at vise sin pistol.

Vestlige forretningsmænd vil ikke gerne fortælle, hvor meget de har betalt Putin og hans bøller. De vil hellere opføre et show, i et forsøg på at retfærdiggøre deres investeringer, da de håber, at de en dag vil kunne forlade Rusland, og i det mindste være i stand til at bringe nogle af deres penge med sig hjem.