Emerging Church.

Fra Understandthetimes.org/
Af Roger Oakland.

Advarsel!!!
 Det følgende er en skematisk oversigt, der sammenfatter nogle af de væsentligste kendetegn på Emerging Church bevægelsen og den retning, som denne bevægelse står i spidsen for.

Fakta om nutidige tendenser, som foregår i Kristi navn, og som underminerer Skriftens autoritet og leder imod ” The Emerging Church”.

: For mange velkendte ledere i Ny-Evangelikalismen er Skriften ikke længere den absolutte autoritet.

: Evangeliet om Jesus Kristus bliver erstattet af humanistiske metoder, som støtter Kirkevækst og et socialt evangelium.

: Der lægges mere og mere vægt på ’hvad er der i det for mig’ og i ’her og nu’, og mindre og mindre på at bekymre sig om advarslerne i Skriften og om Jesu umiddelbart forestående genkomst samt en kommende dom over Jorden.

: Flere og flere kristne ledere ser efter et Guds rige, som kan oprettes her på jorden ved menneskelige anstrengelse og nægter, at Jesus Kristus vil herske og regere i en bogstavelig, kommende tusindårig periode.

: Mange broer, som leder i retning af enhed med Den Romersk katolske Kirke, er bygget.

: En eksperimentel, mystisk form for kristendom bliver fremmet for at tiltrække og nå den postmoderne generation. Den hedder ’Emerging Church’.

: Vi bliver fortalt, at kristendom nødvendigvis må genopfindes for at give mening for denne generation.

: Kristendom bliver gjort stum, efterhånden som Guds Ord kommer under angreb, og der bliver reklameret for billeder og sanselige oplevelser, som nøglen til at erfare Gud.

: For at genopfinde kristendommen bliver vi fortalt, at vi må gå tilbage til det forgangne og finde ud af, hvilken slags erfaringer der har haft succes med at tiltrække folk til kristendommen. Disse erfaringer inkluderer ikoner, lys, røgelse, liturgi og sakramenter-- især nadverens sakramente.

: Mange kirkeledere er begyndt at mene, at reformationen gik for vidt. De genprøver ”Kirkefædrenes” påstande om, at altergang er mere end et symbol til ihukommelse, og at Jesus virkelig er til stede i nadver-oblaten.

: Der er en voksende tendens imod økumenisk enhed for verdensfredens skyld. Den påberåber sig, at Jesus Kristus ikke er den eneste vej, men at der er mange veje til Gud.


Venligst stillet til rådighed af Roger Oakland.