Islamisk optrapning i Egypten? ’Ingen jøder tilladt’ ved helligt sted.

16. oktober 2011.

Det arabiske forår er ved at blive til en arabisk vinter for israelere og jøder i diasporaen.

For første gang i nyere historie, har Egypten fuldstændig og uden undtagelse besluttet, at jøder ikke må besøge rabbiner Yaakov Abuharzeira’s gravsted. Han var leder af det dynasti, som omfattede rabbiner Yisrael Abuhatzeira, den berømte ’Baba Sali’.

Afgørelsen er udstedt af den regionale regent, Muktar el-Hamlawi, og er blevet rapporteret af det Palæstinensiske Selvstyres nyhedsbureau Wafa.

El-Halawi sagde, at en domstol i Kairo havde fastslået, at højtideligholdelse er forbudt ved graven, og at jødiske besøgende alene af den grund vil blive udelukket.

"Hertil kommer", sagde han, "at vi forbyder jøder at besøge graven på grund af, at vi identificerer os med det palæstinensiske folk, og fordi vi ikke ønsker at krænke den egyptiske offentligheds følelser."

Egyptiske oppositionspartier, ledet af det Muslimske broderskab, forsøgte også at forhindre israelske jøder i at besøge rabbinerens grav i 2009.

Mens daværende præsident, Hosni Mubarak, indvilligede i at tillade besøg, blev pilgrimsfærden aflyst for første gang, da oppositionspartierne havde svoret, at de ville forhindre jøder i at besøge graven.

Præsident Mubarak fortsatte med at give israelerne tilladelse til besøgene, og bekendtgjorde endda i 2010, at han ville give et ubegrænset antal af tilladelser.

Siden præsident Mubarak blev afsat i begyndelsen af 2011, har muslimske salafister været i fremgang, mens det jødehadende Muslimske Broderskab har vundet politisk magt.

Ændringerne har medført anarki i Sinai, et ekstremt højt terror alarmberedskab for israelske besøgende og forfølgelse af religiøse mindretal i Egypten, primært koptiske kristne.

Kirsten Genach, 16. oktober 2011.
SupportIsrael.net