7.200 indiske jøder immigrerer til Israel i 2011.

Fra Ordetogisrael.no/
29. september 2011.

The Jerusalem Post opplyser at Israels regjering nå har bestemt at resten av Bnei Menashejødene i India skal hentes hjem til Israel. Immigrasjonen av disse ble stanset i 2007, men dette vedtaket er nå omgjort.

Det er nå klarlagt at den israelske regjeringen vil godkjenne at den resterende del av av Menashejødene får immigrere til Israel de kommende måneder. Disse jødene kommer fra de nordøstlige statene Manipur og Mizoram i India og utgjør mer enn 7.200 personer.

Beslutningen om å tillate de siste medlemmene av den såkalte "Tapte Bnei Menashestammen" å immigrere til Israel blir møtt med stor begeistring av evangelisk kristne grupper i Israel, som ser det som en oppfyllelse av bibelske profetier. De har lovet innvandringsmyndighetene i Israel å støtte økonomisk overføringen av disse jøder fra India til Israel, skriver The Jerusalem Post.

Israels ministerkomite for innvandring og absorpsjon, som er ledet av utenriksminister Avigdor Lieberman, besluttet for om lag tre måneder siden å få de resterende 7232 medlemmene til Israel. "Jeg ser veldig optimistisk på at vi i løpet av de neste ukene vil få et historisk gjennombrudd i saken, som vil tillate den tapte stamme Bnei Menashe å returnere til Zion," sa Michael Freund, som er grunnlegger og styreformann i Shavei Israel, en Jerusalembasert organisasjon som har vært aktiv i forarbeidet med dette innvandringsprosjektet.

Michael Freund opplyser at 1.700 av denne jødiske stammen allerede er kommet til Israel de siste ti årene, men immigrasjone ble stanset i 2007, selv om sjefsrabbinatet i Israel ikke hadde noen innvendinger mot at disse jøder kunne komme til Israel. De indiske jøder hevder at de stammer fra en av de ti tapte stammer som ble sendt i eksil til Assyria for mer enn 2.700 år siden. Deres forfedre antas å ha vandret gjennom Sentralasia i århundrer før de endelig slo seg ned i India på grensen mot Burma og Bangadesh.