USA nægter at acceptere Jerusalem som en del af Israel.

29. august 2011.

Den amerikanske ambassade i Israel nægter at stemple "Jerusalem" som fødested i Israelske pas.

Den Amerikanske højesteret har indvilget i at behandle sagen: Zivitofsky versus Clinton.

Sagen involverer en lov, vedtaget af Kongressen, der kræver, at State Department skal skrive "Israel" som fødested på pas hos alle Amerikanske borgere, der født i Jerusalem - en lov, det Amerikanske udenrigsministerium nægter at håndhæve.

State Department vil kun skrive "Jerusalem".  Lewinerne argumenterer med en række punkter:

• State Department’s politik er diskriminerende, fordi den tillader dem, der er anti-Israelske, at fjerne ordet "Israel" fra deres pas, men ikke tillader dem, der er pro-Israelske at tilføje det. Den lov, der er vedtaget af Kongressen, har til formål at korrigere denne politik.
• Kongressen har været lovgivende om spørgsmål vedrørende pas siden midten af 1800-tallet.
• Amerikanske statsborgere, født andre steder, kan identificere sig ved at notere ikke anerkendte regeringer som deres fødested i passet (Gaza, Vestbredden), men tillader ikke dem, der er født i Jerusalem, at identificere sig som født i Israel.
• State Department anerkender ikke Taiwan som et selvstændigt land (det anerkender i stedet for Folkerepublikken Kina), men tillader de Amerikanske borgere, der er født i Taiwan, at skrive Taiwan på deres pas, hvis de ønsker det.
• Andre instanser, hvis den Amerikanske regering identificerer Jerusalem som en del af Israel, uden at ændre den Amerikanske politik.
• Det mest oprørende i udenrigsministeriets påstande er, at håndhævelse af denne lov, vedtaget af den Amerikanske kongres, ville ryste den Arabiske verden. Anne Lieberman fra Boker Tov Boulder, udtrykte det så rammende:

"Skal vi acceptere, at State Department er mere hensynsfuld overfor den Arabiske verdens opfattelse end overfor den Amerikanske kongres?!"

At komme til at ryste Palæstinenserne og den Arabiske verden bør ikke være en begrundelse for ikke at indføre en lov, vedtaget af den Amerikanske Kongres og underskrevet af præsidenten.

Kilde: One Jerusalem

Oversat fra: http://ivarfjeld.wordpress.com/2011/08/29/us-refuse-to-accept-jerusalem-as-part-of-israel/