Nyt fra Karmel.net

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fra Karmel.net/
12. juli 2011.

Ny anti-boikott lov vedtatt
Knesset vedtok i går den såkalte anti-boikott loven som innfører sivil straff mot personer og grupper som tar til orde for boikott av Israel. ”Boikottloven” gikk igjennom den tredje og siste lesingen i Knesset i går etter en seks timer lang debatt, og den ble vedtatt med 47 mot 38 stemmer. Loven åpner for at israelere kan anlegge søksmål mot personer og organisasjoner som oppfordrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, israelske institusjoner eller regioner som er under israelsk kontroll. Den setter også en stopper for at det offentlige kan ha forbindelser med selskaper som innfører eller støtter slike boikottaksjoner.

Ny sabotasje på gassledning i Egypt
En fjerde eksplosjon hittil i år rammet en gassledning i den nordlige delen av Sinai i går. Ledningen forsyner Israel med gass fra Egypt, og dette er fjerde gang hittil i år at ledningen og forsyningen til Israel er rammett. Det er regnet som svært sannsynlig at også denne gangen var det terrorister som stod bak aksjonen. Den forrige eksplosjonen fant sted 4. juli og Egypt skulle etter planen åpne ledningen igjen over helgen.

Gresk president godt mottatt i Israel
Israel tok i mot Hellas president Karlos Papoulias med åpne armer på mandag, og både president Shimon Peres og statsminister Binyamin Netanyahu takket ham personlig samtidig som de lovpriste myndighetene i Hellas, for å ha stanset den såkalte Gaza-armadaen i forrige uken. Rundt 10 båter med Hamas-aktivister fra Europa og Nord-Amerika planla å seile ut fra Hellas mot Gaza, men myndighetene stanset dem, og prosjektet havarerte. Papoulias skal besøke Yad Vashem og delta på et gresk-israelsk næringslivsseminar før han reiser hjem tirsdag. Forholdet mellom Israel og Hellas er usedvanlig godt.