Glæd jer med Jerusalem, alle I, der elsker hende.

Herren, Israels Gud, har gjort Jerusalem til en anstødssten.

Esajas 66:8-16:
"Kommer et land til verden på én dag? Fødes et folk på et øjeblik? Ja, Zion får veer og føder straks sine børn. Skulle jeg åbne moderlivet uden at lade hende føde? siger Herren. Skulle jeg sætte fødslen i gang og hindre den igen? siger din Gud.

Glæd jer med Jerusalem, fryd jer med hende, alle I, der elsker hende; tag del i hendes glæde, alle I, der sørgede over hende. Så skal I drikke og mættes og finde ro ved hendes bryst, I skal die og glæde jer ved hendes dejlige bryst.

For dette siger HERREN:
Jeg leder til hende en flod af velstand og folkenes rigdom i en rivende strøm. Hendes børn skal bæres ved hoften og vugges på knæ. Som en mor trøster sit barn, trøster jeg jer, så I finder trøst hos Jerusalem.

Når I ser det, skal jeres hjerte glæde sig, og jeres krop skal trives som græs. Da giver Herrens magt sig til kende for hans tjenere og hans vrede for hans fjender.

For se, HERREN kommer i ild, hans vogne er som et stormvejr; han slipper sin vrede løs i en brand og sin harme i flammende ild. For Herren fælder dom over alle mennesker med ild og med sværd, og mange bliver dræbt af HERREN."