Når flotiljen ikke lykkes, kommer aksjonistene med fly.

Fra OrdetogIsrael.no
5. juli 2011.

De resterende flotiljeaksjonistene har nå nærmest gitt opp å få møte den israelske marinen i åpent hav, i sitt forsøk på å komme inn til Gaza, og dermed skape overskrifter i media til støtte for palestinernes sak.

Greske myndigheter har nektet flotiljeskipene utreise fra havnen i Aten og fra Kypros for å seile mot Gaza. To forsøk fra aktivistskipene på å forlate greske havner ugyldig, er blitt stoppet av greske marinefartøy.

Aktivistene i den såkalte "Gaza Freedom Flotilla," beskylder Israel for å utnytte den økonomiske krisen i Hellas, til å presse den greske regjering i kne. Sannheten er at Hellas gjør dette helt frivillig, fordi det har oppstått gode politiske forbindelser mellom disse to land, etter at Tyrkia brøt med Israel etter at forrige flotiljeaksjon ble stanset det av israelske sjøforsvar.

Men nå har aksjonistene funnet en ny innfallsvinkel til å skaffe seg de store avisoverskiftene i enfoldige media over hele verden. For førstkommende fredag har over 1.000 propalestinske aksjonister fra flere land planlagt å lande på Israels internasjonale flyplass, David Ben Gurion Airport. Målet er "å skape kaos på flylassen og dermed vise solidaritet med det palestinske folk. Håpet er også å få slutt på den israelske okkupasjonen."

Israels utenriksdepartement sier Israel er forberedt på å hindre aktivistene i å komme inn i landet, akkurat som de har gjort med alle tilsvarende grupper i den senere tid, som har vært fast bestemt på å skape offentlig forstyrrelser.