"Israel opplever nå sin beste periode i sin moderne historien".

Fra Ordetogisrael.no/
16. juli 2011.

Den kjente forfatter og skribent i Israels største avis Yediot Ahronot, Hanoch Daum, går kraftig i rette med venstresiden i Israel som kritiserer den vedtatt boykottloven. "Aldri tidligere har vårt land opplevet så gode tider tidligere i sin historie," skriver Daum.

Motstanderne i Israel av den nylig vedtatte boykottloven møter kraftig motstand fra en av Israels mest kjente forfattere og skribenter Hanoch Daum. "Stormen mot boykottloven eksemplifiserer det faktum, at støvsugere her i landet alltid er fylt med noe dårlig," skriver han. "Men hva er virkeligheten og hva skjer egentlig i Israel idag? Jo, arbeidsløsheten i vårt land er den laveste i verden; turistbesøket er det høyeste siden staten ble opprettet, og den personlige sikkerhet i Israel er den beste i de siste 30 år," fortsetter Daum.

"Generelt sett frykter vi ikke terrorisme som tidligere, og frykten for at vi skal miste jobbene våre er svært liten. Enorme reformer blir gjennomført i transport- og utdanningssystemet samt kommunikasjonsmarkedet. Truslene om økonomisk og diplomatisk tsunami, som mange land rundt i verden opplever og frykter, og som oppleves for mange som nestenpsykotisk angst, er bortimot fraværende i Israel. Den venstreorienterte leir derimot jamrer seg som om en krig var i ferd med å bryte ut. Når jeg imidlertid ser på nyhetene, opplever jeg at Israel egentlig opplever en av de fineste periodene i sin histore," fortsetter Daum.