Det Arabiske forårs anti-Israelske smag.

Fra Israeltoday.co.il/
Den 5. Juli 2011.

Da de Arabiske masser begyndte at rejse sig imod diktatoriske regimer og kræve demokratiske reformer, hyldede Vestlige ledere bevægelsen som noget, der ville resultere i et mere liberalt, åbent og konflikt-frit Mellemøsten.

Mange Vestlige embedsmænd - især dem i Washington - insisterede på, at det såkaldte "Arabiske Forår" ville forbedre mulighederne for fredelige relationer mellem Israel og dets Arabiske naboer.

Men eftersom Islamistiske grupper effektivt har kapret de fleste af de regionale revolutioner, er denne mulighed mindsket betydeligt.

I Tunesien - den nation, hvor det hele startede - besluttede det nyetablerede "High Commission for Politiske Reformer og Demokratisk Overgang" i fredags, at fred med Israel rent faktisk vil blive forbudt.

Et officielt dokument fra regeringen, citeret af nyhedsbureauet AFP, siger, at det nye Tunesien er demokratisk, at dets sprog er Arabisk, dets religion er Islam, og at det afviser »enhver form for normalisering med den Zionistiske stat."

Situationen kan forventes at være den samme i Egypten, men med mere ødelæggende virkning, da landet allerede har en fredsaftale med Israel.

Egypterne skal efter planen gå til stemmeurnerne i september ved landets første parlamentsvalg siden fordrivelse af den tidligere diktator, Hosni Mubarak.

Men den eneste organiserede og bredt støttede politiske kraft i Egypten i øjeblikket er Det Muslimske Broderskab. Og med så kort tid til valget er der ingen chancer for, at nogen anden gruppe skal rejse sig og vinde et flertal af pladserne i parlamentet.

Det betyder, at Det Muslimske Broderskab er næsten garanteret at styre det Egyptiske parlament, enten gennem et direkte flertal eller via mindre allierede politiske grupper. Og det vil ikke love godt for fredstraktaten imellem Israel og Egypten.

Alt i alt er det Arabiske forår ved at blive en temmelig kølig sæson for Israel. Det ser ud til, at disse "eksperter" i Washington og Europa ikke ved så meget, som de gerne vil tro.

Kilde: http://www.israeltoday.co.il/tabid/178/nid/22856/language/en-US/Default.aspx