Amerikansk lobby: «En særlig ordning for Den Gamle By er påkrævet».

Jerusalem Old City Initiative” har foreslået oprettelsen af ​​en "særlig ordning" for Den Gamle By.

En gruppe Israelere, Palæstinenserne og Nordamerikanere har formuleret et forslag til deling af Jerusalem for at hjælpe parterne med at løse en af de vanskeligste udfordringer i Mellemøst-freden.

Regimet skulle i fællesskab dannes og ledes af Israelerne og Palæstinenserne i stedet for et internationalt organ, som det ofte er blevet foreslået i andre aftaler, der ikke er blevet til noget.

«Vi taler ikke om internationalisering", understregede Art Hughes, en tidligere Amerikansk diplomat, der engang stod i spidsen for den fredsbevarende operation mellem Israel og Egypten og i øjeblikket er videnskabelig adjunkt ved Washingtons Middle East Institute, der var vært ved præsentationen af initiativet.

Den tidligere Amerikanske ambassadør i Israel, Dan Kurtzer, der også har været involveret i initiativet, forklarede, at den særlige ordning ville være "meget under kontrol af de to parter. Det er deres barn. De former det. De får det til at virke".

Regimet vil dog blive ledet af en ekstern administrator, og man forstiller sig hverken en Israeler eller en Palæstinenser, men en person med international status. Administratoren vil præsidere over politiarbejdet, bevægelighed og adgang til de hellige steder, arkæologiske emner, zoneinddeling og planlægning af beslutninger samt andre relaterede emner, men ikke de, der er knyttede til "nationalitet", såsom uddannelse og politiske rettigheder.

Administratoren ville blive valgt af en bestyrelse, bestående af de øverste Israelske og Palæstinensiske embedsmænd samt internationale tjenestemænd, hvis tilstedeværelse er blevet godkendt af begge parter.

Den foreslåede ordning vil ikke søge at løse konkurrerende fordringer på suverænitet og kan ikke bruges til at træffe politiske beslutninger om, hvordan Jerusalem skal deles, siger arrangørerne. I stedet fremhæver de, at det vil være en opskrift på gennemførelse af en fredsaftale med en delt hovedstad, når de politiske spørgsmål allerede er blevet løst.

Kilde: Jerusalem Post (JP)

Kommentar:
JP skriver:
”Regimet vil dog blive ledet af en ekstern administrator, og man forstiller sig hverken en Israeler eller en Palæstinenser, men en person med international status."

Hvem er denne mand?

Bibelen siger, at der i de sidste dage vil komme en mand til Jerusalem, som ikke er Bibelens Messias. Denne mand vil blive stemplet som en stor fredens mand. Han vil sætte sig i templet og hævde at være Gud.

Mægtige tegn og undere vil følge i hans fodspor. Bibelen kalder denne mand den sidste Antikrist, en mand af ondskab.

2 Thess 2:3:

”Lad ingen på nogen måde forlede jer. Først skal nemlig frafaldet komme og lovløshedens menneske åbenbares, fortabelsens søn.”

Læs mere om denne særlige ordning for Jerusalem.

Først offentliggjort 7. maj 2010.

Skrevet af Ivar