Bebrejder Israel: Erdogan anklager ‘israelsk-støttede’ medier, der er imod ham.

20. juni 2011.

Premierminister Recep Tayyip Erdogan fordømmer en “anti-demokratisk, pro-israelsk konspiration” som tilhængere af et oppositionsparti i søndagens valg i Tyrkiet.

Ifølge det statslige anatolske nyhedsbureau sagde han, at “de internationale medier, som støttes af Israel, ikke ville være tilfredse med AK-partiets fortsættelse i regeringen.”

Tyrkiets minister for europæiske anliggender, Egemen Bagis, påstod, at de udenlandske medier er en del af “mafia-lignende organisationer,” drevet af “internationale mørke eliter.”

Erdogan og hans støtter rasede over Israel, fordi en leder i det engelske Economist, der langt fra anses for at være pro-israelsk, opfordrede tyrkiske vælgere til at stemme på oppositionens Republikanske Folkeparti. At stemme imod Erdogans parti ville være den “bedste måde, hvorpå tyrkerne kunne fremme demokrati,” stod der i den ledende artikel.

Erdogan har ændret lovene for at give sig selv mere magt over domstolene og militæret – manøvrer, der ifølge Economist repræsenterer hans “autokratiske instinkter.”

Hans AK-parti, som har været koblet til terroristorganisationen IHH-terrorist, forventes at score en komfortabel sejr – hovedsageligt på grund af Tyrkiets solide økonomi. Det forventes, at Erdogan vinder mere end 50 procent af stemmerne, men det er ikke sikkert, han vil vinde de nødvendige to-tredjedeles flertal, så han kan vedtage ændringer af forfatningen uden en folkeafstemning.

Kilde: http://www.israelsnationalnews.com/

Kirsten Genach, 20. juni 2011
SupportIsrael.net