Hamas: Ikke 1967 grænser, men 1948 grænser.

31. maj 2011.

Vibrationerne fra den amerikanske præsident Barack Obama's udmelding af 4. juni 1967 grænserne i de to taler i sidste uge er endnu ikke stilnet af, og Hamas har allerede sagt, at de faktisk vil foretrække forhandlinger baseret på 13.maj 1948 grænser.

Hamas’s talsmand Mahmoud A-Zahar blev i sidste uge citeret for svaret på Obamas bemærkninger, hvor han opfordrede Israel til at trække sig tilbage til en kombination af grænserne fra 1967 og aftalt jord byttehandel. "Nu henviser han (Obama) til 1967-grænserne som noget helligt”, sagde A-Zahar til det Dubai-baserede Al-Emarat al-Youm’s hjemmeside, "men hvem siger, at vi accepterer dem, og at vi ikke vil tale om grænserne fra 1948?

"Det er klart, at Obama’s plan er ikke anderledes, bortset fra et par små detaljer end fra George Bush’s," sagde A-Zahar i sin afvisning af den amerikanske præsidents ord.

Grænserne som A-Zahar refererede til blev formuleret af FN i 1947 som en delingsplan. De gav Israel omkring halvdelen af Galilæa, en smal stribe land langs Middelhavet, Negev - og intet mere. Byerne Ashkelon, Lod, Ramle, Ashdod, Nazareth, Meron, Telz-Stone, Beit Shemesh og det meste af Jordan-dalen er ikke israelsk ifølge disse grænser - men A-Zahar siger, at Hamas overvejer at forsøge at genforhandle dem, til skade for Israel.

A-Zahar’s holdning er overraskende, idet Hamas’s charter opfordrer til udslettelse af Israel, men ikke helt præciserer, om det skal ske i en gradvis proces. A-Zahar's erklæring viser, at snarere end at søge en engangs likvidering af ​​den jødiske stat, som kan udledes fra charterets sprog, fortrækker hans organisation måske at tage lunser fra Israels grænser, stykke for stykke, og på samme tid begå dødbringende terrorhandlinger mod israelere, og danne en samlingsregering med Mahmoud Abbas og Fatah.

Kirsten Genach, 31. maj 2011
www.supportIsrael.net