Opplæring i jødisk Talmud i skolene i Sør-Korea.

Fra Ordetogisrael.no
15. maj 2011.

Nær 50 millioner sørkoreanere har lest en samling av jødiske skrifter i skolen i forsøket på å bli "genier som jødene," forteller den sørkoreanske ambassador i Jerusalem, Young Sam Ma.

Nesten alle hjem i Sør-Korea har en oversatt Talmud. Sørkoreanske skoler har bibliotek med gamle rabbinske skrifter av de jødiske sivile og religiøse lover, som en del av det obligatoriske skolepensum i litteratur.

"Vi er svært nysgjerrig på jødenes fremragende akademiske prestasjoner," sa den sørkoreanske ambassadør i Israel, Young Sam Ma, som var gjest på Kanal 1's "Culture Today" show. "Jødene har en meget høy andel av Nobelprisvinnere på alle felt, som litteratur, medisin, vitenskap og økonomi. Det er en utrolig prestasjon. Vi prøvde å forstå hemmeligheten med det jødiske folk. Hva er årsaken til at de klarer å nå slike imponerende prestasjoner og blir slike genier? Konklusjonen og hemmeligheten er at de studerer Talmud."

"Jødene leser Talmud fra tidlig alder, og vi tror det hjelper dem i å utvikle gode evner. Denne forståelsen førte oss til den konklusjonen, at vi også bør lære barna Talmud. Vi tror at hvis vi lærer våre barn Talmud, kan også vi bli genier. Og det er det som står bak beslutningen om å integrere Talmud inn i skolesystemet i Sør-Korea," fortsatte ambassadøren.

Ambassadør Young Sam Ma fortalte at han selv hadde lest Talmud fra veldig tidlig alder. "Det er vurdert som svært viktig å studere den jødiske lov. Resultatet er at det er flere koreanere som har et eksemplar av Talmud hjemme enn hva jøder i Israel har. Personlig har jeg to sett med Talmud, et av dem ble kjøpt av min kone og det andre fikk jeg i gave fra min svigermor. Koreanerne er glade i Talmud, ikke bare fordi de tror at den fremmer deres klokskap, men fordi de har funnet verdier nær sitt hjerte i den. Den jødiske tradisjonen legger vekt på familieverdier. Du kan også se det i dag, i deres feiring av sjabbáten i hjemmene med fellesmåltid," fortsatte ambassadøren.

"Jeg finner mange likheter mellom oss koreanere og dere jøder og staten Israel. Vi har begge en lang historie med store vanskeligheter. Israel og Sør-Korea fikk sin uavhengighet i det samme året 1948, så vi er på samme alder. Vi har begge problemer med fiendtlige naboer, og må stole på hva vi selv kan få til. I løpet av sine 63 år er Israel sterkt utviklet, og de har skapt mirakler i sin økonomi, slik også vi har oppnådd. Under mitt opphold i Israel, fant jeg ut at når en israeler blir din venn, hjelper han deg uten å forvente noe tilbake. Det er grunnen til at jeg setter så stor pris på vennskapet med israelere og staten Israel. Vi koreanenre lærer av dem hele tiden," avsluttet den sørkoreanske ambassadør til israelsk TV1.

Kopieret fra: http://www.ordetogisrael.no/index.php?id=view-news&news_id=792&PHPSESSID=eeee7a2cea594734de7d210814dedffb