Israel tar i bruk egenprodusert naturgass.

Fra Ordetogisrael.no
12. april 2011.

Israel Natural Gas Lines begynte å pumpe naturgass inn til sitt anlegg i Haifa igår. Oljeraffineriet og flere industrielle fabrikker i Haifaområdet vil dermed ble drevet av israelsk gass istedet for olje. Det tar et par uker før hele rørledningssystemet er fylt opp av gass, men ved utgangen av april kan det tappes gass fra ledningssystemet rundt i Israel.

Naturgassen vil strømme gjennom en 67 kilometer lang rørledning fra gassfeltet i Middelhavet inn til Haifa, hvor den blir distribuert videre i et 420 kilometer langt nettverk rundt i Israel. Man regner med at man kan tappe gass fra rørledningssystemet innen 1. mai.

Israel Natural Gas Lines administrerende direktør Shmuel Tordjman forteller at selskapet er et statlig finansiert selskap som ble etablert i 2003. "Vår plan er i første omgang å levere gass til raffineriene og bedriftene i Haifaregionen, og i slutten av april vil de få gass," sier Tordjman. "Vi håper at vi ved slutten av denne måneden vil vi være ferdig med denne prosessen." Han sier videre at det offentlige vil nyte de økonomiske fordelene, ved å erstatte olje med billigere naturgass, og luften vil raskt bli renere med mindre forurensning.

"Det vil bli en veldig stor forbedring av luftkvalitet i de områder av Israel, hvor man går over til bruk av naturgass istedet for olje," sier Tordjman.