"Vi gjorde ikke jobben bra nok, mer kunne vært gjort," mente Adolf Eichmann.

Fra Ordetogisarel.no
3. april 2011.


Der Spiegel skriver at det er funnet en tape i Argentina, hvor Adolf Eichmann skryter til noen nazistiske venner om sin sin rolle i 2. verdenskrig, hvor han ledet det nazistiske folkemord av 6 millioner jøder, herav inkludert over 1 million jødiske barn.

Omtalte tape sammen med en stor mengde annen dokumentasjon utgis i disse dager i forbindelse med Israels offisielle markering av 50 års jubileet for rettsaken mot Adolf Eichmann, mannen som var hjernen bak det nazistiske drap av 6 milloner jøder, deriblant en million jødiske barn. Her sier Eichmann at han er svært lei seg for at han ikke fikk fullført sin oppgave med å drepe alle jøder. Samtalen mellom Eichmann og hans nazistiske venner er holdt i en forstad utfor Buenos Aires i Argentina.

Etter krigen flyktet tusenvis av nazister, inkludert embetsmenn som hadde fremtredende stillinger i Holocuast, til Argentina. Eichmann var en av dem.

De nylig avslørte dokumentene bekrefter at tusenvis av tyskere, inkludert folk i de tyske etterretningsorganisasjoner, så tidlig som på 1950-tallet, var klar over at Eichmann befant seg i Argentina. Ifølge et notat fra den tyske ambassades ansatte i Buenos Aires, var minst 300 nazister som jobbet sammen Eichmann i en fabrikk Buenos Aires, kjent med at Eichmann levde under navnet Ricardo Klement.

Eichmann ble gjenforent med kone og barn i Argentina, og var en populær skikkelse i det nazistiske miljøet som hadde funnet tilflukt i landet. Han skrøt a than hadde kjent Josef Mengele, den beryktede "Dødens engel", som utførte eksperimenter på kvinnelige fanger i Auschwitz.

Dokumentene avdekker også at Eichmann deltok i en seremoni som hedret oberst i den argentinske hær, Juan Peron, som senere ble president i Argentina. Tyske etterretningsorganisasjoner overvåket Eichmann virksomhet og mottok informasjon om hans oppholdssted i 1950, men de gjorde ikke noe overfor Argentina, for å pågripe ham og få ham dømt i Tyskland.

Nylig utgitte dokumenter fra det tyske Utenriksdepartementets arkiver, viser også at den tyske ambassaden i Argentina selv utstedte pass til Eichmanns barn, slik at de kunne besøke Tyskland i 1954.

Det var Israels hemmelige etteretningsorganisasjon Mossat som greide å hente Adolf Eichmann til Israel i 1961, slik at han kunne stå til rette for sine grusomme gjerninger. I rettsaken mot Eichmann i Jerusalem ber han imidlertid om nåde for sin grusomme forbrytelse. Israels rettsystem fant at han var skyldig, og dømte han til døden og henrettet ham, selv om hans forsvarsadvokater påsto at han kun var en brikke i det nazistiske system og fulgte ordre . «Det var ikke mitt ønske om å drepe folk. Massemordet var bare en feil utført av de politiske lederne," uttalte Eichmann i retten.


Kilde: http://www.ordetogisrael.no/index.php?id=view-news&news_id=751